Motståndarnas matchreferat från gårdagens korpenmatch!

Parkförvaltarna vann skandalmatch

INNEBANDY/ÖREBRO
Motståndare som vägrade tacka och efterslängar. Det var bitvis riktigt fult spel när Parkförvaltarna besegrade Närkes Mur Och Kakel med 9-1 (6-0).

Högt bolltempo och passningsspel ur ryggmärgen från Parkförvaltarna kännetecknade den första perioden. Efter att snabbt ha gått upp i en 2-0 ledning bjöd man dock in sina motståndare i matchen. Joakim Widlund ådrog sig då fem minuters utvisning efter att liggande ha greppat tag om ett motståndarben.
- Två minuter var det väll kanske, men inte fem, säger Widlund själv om situationen.

Fula knep
Efter att ha klarat sig igenom utvisningen utan att släppa in något mål fortsatte Parkförvaltarrna sitt patenterade snabba passningsspel. I takt med att även målen trillade in blev motståndarna allt mer aggressiva. Det blev allt fler regelöverträdelser från Närkes Mur med allt ifrån efterslängar till regelvidriga tacklingar.

Räddande ängel
De fula knepen fortsatte, men bekom knappast PF i den andra perioden. Laget hade full kontroll på händelseförloppet även ifall utdelningen blev något mindre.
Lagets målvakt Eric Fiedler som haft en lugn inledning på säsongen fick visa att även han kunde delta i spelet när Parkförvaltarna slog av något på
takten i slutet på matchen.
Fiedler hade två frilägesräddningar. En av dem resulterade i en retur rätt ut i banan som Närke snappade upp. Närkespelaren skulle egentligen bara lägga in bollen i ett tomt mål. Dit hade dock den gnetiga backen Markus Helgesson tagit sig. Närkespelaren sköt bollen mitt på Helgesson som räddade sitt lag från ett baklängesmål.
Domaren skulle dock ge Närke ännu en chans till mål då straff utdömdes efter att rättsskiparen tyckt sig se bollen ta på backens arm.

Sprucken Nolla
Men inte heller via straff kunde Närke rubba den dittills obevekliga nolla. Skottet gick istället lång utanför och chansen till kontakt uteblev.
Men efter att ha spelat i 71 och en halv minut utan att släppa in mål fick till slut Parkförvaltarna känna på ett mål i baken.
En harmlös rusch och ett minst lika tafatt skott spräckte till slut PF:s nolla.
- Tråkigt att vi inte kan gå igenom hela säsongen utan att släppa in mål. Men nu när vi väll har fått ett mål i baken kan man väll slappna av på ett annat sätt, säger backen Simon Krantz om första baklängesmålet.