Fredag och lördag med Cajsa!

Christian drog till Åland i går förmiddag. På eftermiddagen kom Cajsa hit.

Vi åkte till Marieberg och shoppade lite. Bland annat en ny mobil till mig, det blev en htc wildfire. Den jag har suktat efter ett bra tag men den har ju inte funnits i affären förrän nu. Köpte även en kaptensbilndel till matchen i morgon, det behövdes visst. :)

Cajsa o jag beställde pizza som vi käkade. Sen blev det godis i massor...och dricka!
Jag satt o grejade med telefonen och Cajsa kollade dator och film.
Vi kom i säng vid tolvtiden. Jädrans va trött jag var då.
Under dagen har vi bara tagit det lugnt...åkte en sväng till stugan och tittade till den. Svängde förbi hos pappa och han mådde bra som tur var!

Cajsa var kvar till klockan sex. Då följde jag o Viggo henne hem. Det har varit en mysig helg med Cajsa!
Klockan åtta kom Christian hem...innan luktade lägenheten popcorn...nu luktar den gammal fylla! ;)
Tror han måste sova...vi har ju match i morgon klockan 10.10. Haha!


Ensamma hemma

Christian drog precis iväg med jobbet till Åland! Vi får se hur fräsch han är på söndag förmiddag när vi ska spela våran första innebandymatch. Haha!

Cajsa kommer hit efter skolan, vi ska äta tacos och en massa godis! Det kanske blir en sväng till Marieberg också. Ska väl slå till på den där telefonen. Bäst o göra det när inte Christian är hemma, han skulle bara säga att det är en vanvettsaffär! :)
Ska försöka hitta ett par jeansleggings också, om Viggo är på humör förstås!


Sovmorgon

I morse tog jag och Viggo sovmorgon. Vi skulle möta Jennie o Melvin vid nio. 08.20 slog jag upp ögonen och fick nästan panik...inte en chans att vi skulle hinna! Ringde Jennie och hon satt med telefonen i handen på väg o ringa mig eftersom hon också vaknat precis. Snacka om lägligt!
Vid tio möttes vi upp och var ute på promenad i ca två timmar. Svängde även förbi Alma design eller vad det nu heter! Köpte mig ett par stenar med text på.

Robin kom förbi vid ett. Han och Viggo satt i fåtöljen och mös i nästan en timma. Tur han kom för Viggo var supertrött och jag hade inte en susning om hur jag skulle hålla honom glad och nöjd till det var dags o sova middag. Som tur var fick jag lite hjälp.

Nu sover han i alla fall. Lillgubben.


Underbara tisdag!

Jag drömmer tydligen en del...tillexempel att Viggo har tappat nappen och ligger i sin säng o skriker. För i morse puttade jag tydligen på Christian och sa att det var hans tur. Han undrade lite vad jag menade och då sa jag att Viggo har ju tappat nappen och ligger o låter. Men det stämde tydligen inte för han var knäpptyst!

Vid halv sju i morse fick jag i alla fall knata upp o byta blöja o fixa vällingen. Det är ändå en rätt bra tid eftersom Viggo fått för sig att vakna vid fem. Så halv sju är sovmorgon!
I dag var det även sista gången på babysimmet. Viggo och jag var lika peppade för det. Innan vi åkte till Hallsberg så svängde vi förbi på Christians jobb för att säga hej. :)
Den här gången lyckades Viggo tajma in bajjandet precis innan vi skulle gå ut till bassängen. När vi alla skulle gå o duscha av oss så kommer en doft, en doft som inte luktade gott! Så vi fick vända och vänta ett tag till han var klar. Skönt att få det avklarat innan badet den här gången!

I dag fick vi även släppa bebisarna när de dök. Och även skicka iväg bebisarna till en annan person som stog mittemot mig. Så Viggo fick simma lite själv under vattnet. Först till ledaren Madeleine och sen till Jennie. Det gick ju super, som vanligt! Viggo ÄLSKAR verkligen vatten! Det är så roligt att se honom när vi kommer dit för det märks verkligen att han vill bada och simma. Ett plus är ju också att det finns hundra leksaker att välja mellan i bassängen.

På eftermiddagen tog vi även ett bad i badkaret för att tvätta bort kloret. Det är ju lika roligt det men han har inte kommit på att man inte kan simma på samma sätt i badkaret som i den stora bassängen. Han bara häver sig över på mage så jag får ju vara med så han inte knockar huvet i.


Städhjälp!







Viggo pysslar medans jag lagade barnmat häromdan!



Ingen hit!

Innebandyn var ingen hit. Jag o Viggo var i hallen cirka 1 minut. Sen var vi tvugna att gå ut. Han fick nästan panik, stackaren! Vi satte oss i korridoren och väntade men så fort det kom nån skrek han igen. Ovanligt att Viggo är på dåligt humör utan anledning. :) En period senare åkte vi vidare...han somnade i bilen på en gång.

Mot Ikea, men jag fick springa in där själv medans de andra väntade i bilen. Och det var ju tur det för halva mellansverige var ju där såklart!

Nu är det aerobics på schemat, är sådär sugen men va sjutton.
Jag MÅSTE!


Första innebandyn

I dag ska Viggo åka till Örebro för att titta på innebandy. Det blir hans första!
Jag tror jag ska försöka påverka lite...innebandy är ju en trevlig sport. Innebandy är min sport! Även om det inte var det från början så blev det det i alla fall!
Innebandy är nog bättre än speedway i alla fall.

Jag tror (läs hoppas)  att Viggo kommer börja gilla innebandy!

:)


Brännsår!

Viggo har ju kommit på att han kan ta sig fram. Inte för att det går fort eller att det är smidigt. Men han kämpar! Han kämpar så hårt att han fått ett liten blåsa som han skavt bort så det har blivit ett brännsår. På den lilla foten. Men som tur är verkar han inte lida av det inte! Han kämpar på ändå!

Det värsta i hans liv just nu är nog att han blivit av med gåstolen. Den vi lånade den av hade lånat den av en annan så det var dags att lämna tillbaka helt enkelt! Det var det roligaste han hade! Men som tur är så kanske farmor har fixat en ny.

Nu sover han, laddar för det stundande kalaset för Christian i dag!


Mys

Jag o Viggo har varit själva i kväll. Christian är i Örebro på informationsmöte om korpen som startar nästa helg.
Jag o Viggo har haft myskväll. Det är så underbart! Han har suttit i mitt knä med sin kind emot min och tittat på tv. Men nu har han fått gå o lägga sig, la honom för cirka tre minuter sen och jag tror redan han sover.

Vi ska ta en shoppingrunda o köpa nya kläder till Viggo. De börjar bli för små, han växer så det knakar!
Han har i alla fall blivit längre för pyjamasen är inte lika lång i benen längre. När vi var i Norge fick jag vika upp benen ett varv men det behövs inte nu! Det ska bli intressant i november när vi ska till bvc och mäta/väga.


Bajs och simbassäng

Bajs och simbassäng är två saker som inte hör ihop. I alla fall inte bajs i simbassäng. Men det var precis vad som hände i dag när vi var på babysim. Haha!

Viggo blev plötsligt VÄLDIGT stilla och låg vid kanten och höll i sig. Sen ser jag bara hur han tar i, det var bara o slänga upp honom till farmor Kari som var med och tittade i dag! Av med badbyxorna men då ser Jennie från bassängen att det kommer mer men hinner inte varna farmor så Viggo bajsar även på hennes fot. Roligt.

Till slut kunde vi i alla fall komma ner i poolen igen. I dag var Viggo på topp igen och han skrek som vanligt. Han fick även prova att ligga i en simring och simma själv. Jag höll ju såklart i honom litegrann under magen men annars klarade han det galant! Ligga på min rygg o simma runt gjorde vi också. Han sprattlar som sjutton med de små lurviga då. Sötnosen!

Nu sover han eftersom det är väldigt jobbigt o simma när man är liten. :)


Gott & blandat!

I fredags gjorde Viggo sina första försök till att krypa. Såå roligt! Jag ser fram emot det, för då kommer säkert lilkillen bli lite mer nöjd. Han börjar bli otålig på att inte kunna ta sig vartsomhelst! Men de flesta säger ju att det kommer bli en jobbig tid framöver, men det ser jag fram emot! Haha!

I fredags kom Olle hit och hälsade på. Han busade med Viggo i flera timmar. Mysigt. Det märks verkligen att Olle gillar Viggo. Och att han gillar Christian märks också.





Kvällen erbjöd Tacos och tv-tittande. Lugnt som vanligt. På lördag förmiddag åkte vi till stugan en sväng. Fikade hemma hos pappa o Ninni. På vägen hem åkte vi förbi Jonas o Pias nya hus ute i Mossby. Jättefint! Det kommer bli super med alla hästar sen när stallet är klart!

Vid två kom mamma och Arnold o hämtade Viggo. Jag o Christian tog det lugnt ett tag och sen blev det ut o käka lite mat. Jonas, Pia, Rickard o Robin väntade på restaurangen. Mycket trevligt kväll blev det. En del blev fullare än andra. :) Viggo busade som sjutton hemma hos mamma där även bror med familj var och åt mat.

En söt bild på Viggo och en halvnaken pappa! ;)


En stor dag!

Viggos första krälande skedde fredagen den 15 oktober! Men det händer bara när han har nåt roligt framför sig...till exempel tv-dosan eller mobilen. Haha! :)


I dag är det innebandy...

...och då ska jag spela med min nya klubba!


Viggobilder!










SHOPPING!

Jag och Christian har varit på Marieberg i dag. Det blev en del shopping. Nya innebandyskor, klubba, träningsbyxor (mest att gå ut o gå i eftersom mina sprack i dag när jag busade med Viggo) och en Didrikson vinterjacka! Hur fin och skön som helst.  


Här är jackan!




Jag och Viggo var ute i 1 timma och 30 minuter i dag. Skönt o promenera när det är så fint väder!
Viggo fick även en Stokkestol av farmor Kari. Svart och vit är den! Bild på hans stol kommer, han måste ju sitta i den också. :)


Underbart med sol!

I morse vaknade Viggo vid halv fem. Jag hörde hur han låg och sparkade med benet och när jag tittade ner på honom möttes jag av två stora ögon. Tog med honom till våran säng, men det var ju lönlöst att få honom att somna om...blöjbyte och välling, efter det somnade jag i alla fall och det gjorde tydligen han med! Vaknade vid tjugo i åtta av att jag inte kunde röra mig! Jag kan verkligen inte ligga på mage och sova längre...det som var min favorit! Men jag får så himla ont i ryggen.

Kvart över elva var det babysim i dag, ändrat den här veckan. Jag tog en tur med bilen innan så Viggo fick sova för det vägrade han här hemma. Jag körde en runda så han sov väl drygt 30 minuter. Det gjorde nog susen. Han var inte lika taggad i dag men hade han inte fått sova nåt så hade han säkert grinat!

När vi kom hem var det lunchtime! Sen tog vi en promenad i det fina vädret! Jag var ute i 1½ timme i solen. Jag blev svettig och så här sött sov Viggo. :)



Jag mötte även Olle på vägen och vi tog sällskap hem till honom. Han var nämligen på väg hem från skolan.
Gick ner till Kumla sjöpark också, har ju inte varit där sen det blev klart. Men det är ju verkligen fint där nu. Trevligt att promenera där. Mysigt till sommaren kan jag tänka mig.
Självklart tog jag bilder!







När Christian gjorde i ordning Viggo för natten så sydde jag upp Viggos nya gardiner (som kom i dag) och hängde upp dem också. Det blev fint!


Vantar!

De här vantarna budade jag in i går kväll till Viggo på www.tradera.se för 5 kr!
Helt okej va?


Helgen som gått

Lördagsmorgon. Vi vaknade vid åtta. Sovmorgon för oss, men inte för alla kanske. :)
Frukost i lugn o ro.
Promenad för mig själv medans Christian åkte till stugan och tog in tvättmaskinen så den inte fryser sönder i vinter.

Hämtade Viggo vid tolv-tiden. Vi gick hem för att vända ganska direkt. Tog en promenad till brorsan o Carina. Där hamnade vi ju på golvet som vanligt. Bus med Viggo och Zahra.
Viggo fick massor av leksaker av brorsan, gamla leksaker som Olle o Cajsa hade när de var små. Nästan som julafton!





Kvällen erbjöd potatisgratäng som Chrisitan fixat till och en köttbit. Jättegod gratäng, första gången Christian gjort en sån men han ska nog få fortsätta med det! ;)

I dag har vi promenerat hela dagen känder det som. Först promenad hem till farmor och farfar som kommit hem från Egypten. Det blev en omväg dit för att Viggo skulle få sova lite. Det blev mycket bus med Viggo. :) Klockan två var det mat hos Christians farmor och farfar så vid ett tog vi ännu en promenad med Viggo så han fick sova lite igen. Mat där och sen hem igen. Christian gav sig ut på en promenad till och när han kom hem så drog jag till Hagaskolan för ett pass aerobics. Den här gången var det mycket roligare...kanske för att jag lärt mig stegen. I dag känns det verkligen i armar och ben!

Christian och Viggo hade mys och bus medans jag var iväg. Han hade visst somnat på två sekunder i kväll och det var ju ovanligt men skönt!

Så här får Viggo se ut när han är hos mamma! Hon har virkat en mössa som var för liten för henne och då fick Viggo prova. Söt va?


Kari, här är en bild till dig....här har Viggo på sig tröjan som Gunbritt stickat till Viggo! :)
Den sitter som ett smäck!


Kumla igen!

Nu sitter vi i Kumla! I dag har vi packat allt och tagit oss till lägenheten. Jag o Viggo åkte på förmiddagen och fixade lite. Sen blev det mest att sitta o vänta på mamma medans Viggo sov. Hon kom vid tvåtiden och hämtade honom. Han sover nämligen hos henne i natt så jag o Christian får sovmorgon i morron! Skönt!

Jag har frostat ur frysen, dammsugit o moppat golven. Skönt o få det gjort! Men attans va kallt det är i lägenheten! Hyresvärden är för snål för att dra på värmen :)

Nu sitter vi o tittar på postkodmiljonären och det blir förmodligen inte speciellt sent i kväll!

Saknar Viggo i alla fall. Puss på dig!

En alldeles färsk Viggo!


Torsdag

Den här dagen har jag o Viggo spenderat i lägenheten. Jag har städat och plockat där medans Viggo busat och sovit. Han sov i våran säng, det har han inte gjort på mycket länge men det verkade gå bra det med. Själv längtar jag till sängen i Kumla, den är ju helt ny och man sover såå bra i den!

I morse när vi låg o mös i sängen så hittade även Viggo mitt tandsmycke. Han försökte få tag på det och till slut blev han ilsken för att det inte gick. Gullunge!

Pappa och Ninni kom hit klockan fem för att vara barnvakt när jag o Christian drog till Hardemo för att spela innebandy. Hur kul som helst i dag! Vi var tolv stycken så det blev två lag med sex i varje. Så då böt vi tre o tre, nästan som på en riktig match. Det var några nya killar med också och det livar ju alltid upp. ;)
När vi kom hem förväntade jag mig att Viggo skulle sova, men icke! Han var helt enkelt inte trött. Fick ta upp honom en stund och han var helt speedad! Skrek som en galnning. Han fick i alla fall sitta med medans vi åt lite och sen blev det en halv flaska välling till och vips så sov han! :)

I morgon drar vi mot Kumla! Det ska bli skönt men samtidigt är det ju himla skönt o slippa alla trapporna när man har en liten. Och här uppe i stugan känns det som jag kan gå ut och se ut hur som helst, det är ju inte så mycket folk här så här års! Dags att piffa till sig alltså nu när man flyttar tillbaka till Kumla. ;)

Har även packat ner gamla kläder som Viggo växt ur. Gud så smått! Jag kommer knappt i håg att han varit så liten. Hittade en jätteliten pyjamas som var för stor för honom när han var nyfödd. Att man glömmer så fort! I och för sig så glömmer jag ALLT fort nu för tiden!

I går kväll var jag även inne på www.tradera.se och hittade de här fina gardinerna till Viggos rum.


Snart flyttar vi hemåt

I dag har jag o Viggo varit i Kumla och lägenheten. Hade med oss ett helt gäng med saker som ska med hem från stugan. Det är ju snart dags att flytta hem till lägenheten för vintern.
Jag bäddade Viggos säng i lägenheten och så fick han provligga också. Hur kul som helst tyckte han! Pingumobilen hänger ju där och det var ju ett tag sen han såg den. :)

Viggos sovmaraton i går var ju trevligt, i dag hade han tydligen nån slags vakenmaraton. Sov en timma på förmiddagen och that´s it! Nu på kvällen har han varit helt extas.
Men han slocknade på 2 minuter i kväll.

Nu sitter farbror Robin och morfar Mats i soffan här och tittar på den sista speedwaymatchen för den här säsongen. Det står mellan Elit Vetlanda och Lejonen. Bara så ni vet!


Sim med dyk

I dag har det varit babysim, som varje tisdag. Viggo var trött i morse, jag fick väcka honom vid nio...han ville inte riktigt vakna. Så mysig!

I dag fick vi dyka ordentligt. Inte vi men bebisarna. Jag doppade ner Viggo helt under vattnet tre gånger. Tre gånger är max. Han kom upp och var lika glad som vanligt så det gick nog bra. :)
Han tycker ju att det är sååå roligt att bada. Så fort vi kommer in i simhallen så börjar han sprattla och sen spänner han hela kroppen och skriker rätt ut. ALLA som är där inne tittar på oss....haha!

Viggo somnade vid halv ett i vagnen och hade sovmaraton. Först låg han o tittade på flaggan som fladdrade i vinden sen somnade han efter en stund. Jag hann med hur MYCKET som helst. Jag plockade undan dynorna från altan och fixade där, promenerade, tvättade, diskade, städade och hann till och med sitta en stund vid datorn. Han sov hela tiden! Jag fick väcka honom vid fyratiden. Det var väl jobbigt att dyka kan jag tänka mig.

Nu kommer lite bilder på Viggo när han äter smörgåsrån.
Sötnosen!







Dagens armband

Köpte lite nya grejer när jag var på Marieberg, så här blev armbandet jag knåpade ihop i kväll.
:)




Helgen som gått

I lördags höll Christian på ute i trädgården nästan hela dagen. Jag o Viggo tog det lugnt här inne, var ju tvungen att ladda upp inför kvällen. Som för övrigt var hur rolig som helst! Brorsan kom väl vid ett-tiden och hämtade mig. Trött som en gnu var jag. Och ännu tröttare var jag i söndagsmorse.

Christian o Viggo skötte sig bra på morgonkvisten, Viggo somnade om efter vällingen och vaknade vid åtta. Det är så himla TYPISKT! När vi är ensamma så vill han minsann inte somna om utan vi går upp och är uppe ett par timmar och leker. Närå, det var ju skönt för alla att han sov så länge. :)

På söndag förmiddag kom Arne o Mona hit. De tog hand om Viggo medans jag gick ut o krattade jord tillsammans med Christian. Senare kom även grannen Ola över och hjälpte till så vi blev klara med det igår! Helt otippat. Vi hade räknat med att det skulle ta ett par dagar i alla fall.

Mona matar Viggo


Söndagens arbete






I går kväll följde jag med mamma till Hagaskolan för ett pass aerobics. Lite svårt o hänga med ibland, men jag verkar inte vara ensam. :) Det var helt okej, svettig blev man i alla fall. Styrkan på slutet va kul! Men. Jag har noll magmuskler. NOLL. ZERO. Men å andra sidan kan det ju bara bli bättre, eller hur!?

Nu sover Viggo, när han vaknat så är det dags att dra till Marieberg en sväng. Först förbi o tanka bilen och sen en sväng till Christians jobb för att fixa papprena till innebandykorpen som ska vara inne i morgon. Ute i god tid va?
INTE!


Lite sugen

Jag är lite sugen på den här!




Partaj!

Jag ska på partaj! Hos bästa kusin Sofia.
Världens bästa brorsa ska hämta mig där i kväll/natt så jag kan dricka vin!
YEY!


Love you!


Mer vatten


Viggo hoppar


Ett ljus har gått upp för mig


Kan man amputera en del av ryggen?

I går var det ju som sagt innebandy. Det var ju superkul, men superjobbigt! Svettig blev jag och trött. I dag har jag väldans ont i ryggen. Men det går väl över får vi hoppas! Mamma var hemma med Viggo och det hade ju gått bra. Grävaren kom vid sextiden så Viggo hade ju lite o titta på. Han bara älskar motorer...allt som låter är roligt!
Han somnade tydligen på fem röda också, man blir trött av att busa!

Vi var ju även hemma hos familjen Engström/Björklund igår. Viggo tycker det är lika roligt som vanligt. De busade som bebisar gör. :) Melvin kryper (läs krälar) runt för fulla muggar medans Viggo ligger kvar där jag lagt honom. Men det kommer nog snart igång skulle jag tro. Han verkar sugen...:)
Tittade i Viggos mun också, tror det är några tänder på gång. Det är nog därför han är så kinkig och typ bajsar hundra gånger om dagen! Roligt!

Nu kommer lite bilder från dagens äventyr!

Nyvaken Robert busar med Viggo


Melvin kryper!


Melvin o Viggo


Viggo myser i soffan medans jag viker tvätt



RSS 2.0