Ångest

Nu börjar det igen. Träningslusten är tillbaka och därmed kommer även ångesten. När jag bara är ute 30 minuter på lunchen tycker jag att jag borde ta mig ut även på kvällen. Men samtidigt kan det vara skönt att ta det lugnt också....i morgon blir det ju både promenad eller jogg plus innebandy på kvällen. Inga fel! Nu ska jag i alla fall duscha för snart är det Greys Anatomy!

30 min

Min beslutsångest gick över när jag bestämde mig för att ge mig ut på en joggingtur. Först gick jag till Tunbokorset, där vände jag och joggade tillbaka...sen fem snabba ruscher upp för en backe för att sen fortsätta jogga hemåt. En halvtimma var jag ute, nu är det dusch och sen sängen!

Måndag fast det egentligen är tisdag

I dag var det ju jobb för mig igen, jag smög så tyst jag bara kunde i morse men det hjälpte tydligen inte...hörde Viggo efter en stund stå där inne i sin säng o ropa på pappa! Men efter var Christian meddelat i kväll så somnade han om igen och vaknade vid åtta. Inte helt fel. :)

Jag har hunnit med mycket i dag trots att jag jobbat. Slängt i en tvättmaskin och hängt den, tog en joggingrunda på lunchen (superskönt!), köpt nya skor till Viggo och varit till Björka en sväng. Det känns bra! Tanken var att jag skulle ge mig ut en sväng igen för jogging eller promenad men Christian håller fortfarande på där ute i trädgården så jag tror jag stannar hemma. Det blir hursomhelst jogg på lunchen i morgon igen!



Så här fint är det utanför bibblan i Kumla, nu är våren här!

Bleka ben minsann! Men det ska det bli änd...

1303729936751 (MMS)

Bleka ben minsann! Men det ska det bli ändring på. Viggo är hemma igen och nu sover han, Christian är ute på sjön och fiskar. Det är då jag får passa på att sola lite. Jag ska inte sticka under stolen med att det är HOT! Plus att jag blir lite rastlös. Men jag ska försöka ligga här och slappa ett tag till för stugan är städad och tvätten hänger på tork.


Kalsonger

Viggo i sina nya kalsonger han fått av mormor, snygging!


Sjukhemmet i Tisaren

Den här påskhelgen blev inte riktigt som förväntat. Först o främst blev ju Viggo magsjuk (som är det allra värsta såklart). Men han repade sig ganska fort och har busat precis som vanligt här hemma. I går kväll grillade vi här hemma tillsammans med pappa o Ninni och senare kom även Kenneth förbi här. Vi satt ute på altan och drack lite o hade det trevligt. Det var väldigt trevligt fram till de gick hem och både jag o Christian kände att vi hade ont i magen...så den här natten har vi sprungit på toa omvartannat...att en så liten människa kan smitta oss med sin magsjuka.

 I morse ringde jag o väckte mamma vid halv åtta och frågade om hon var sugen på att vara barnvakt till i morgon och det var ju såklart inga problem. Så vid nio hade vi fått arslet ur vagnen och fixat så vi kunde köra dit honom. Men jag tror att Viggo kände av att vi inte var som vanligt för i morse när vi gosade i sängen innan frukost så satt han bara och tittade på oss och tryckte på Christians mobiltelefon...jag hade ju sett fram emot fem dagar med lilgubben men icke. Det är ju tur han har det kul o bra hos mamma o Arnold. :)

Den där jäkla musen som höll på häromnatten har vi ju även lokaliserat...vi trodde ju att han höll till under stugan men så var det ju inte. I morse hittade vi en hel påse nötter som han öppnat och käkat av...ovanför kylskåpet!!! Vi har alltså varit helt ute o cyklat gällande denna mus.

I morse när vi har mys i sängen


Nu är det dags för årets första grillning ...

1303567173311 (MMS)

Nu är det dags för årets första grillning här i stugan...det ska bli gott! Grillmästare är Mr Sohlman. :-)


Låååångfredag

Som alltid firar vi påsk hemma hos min pappa och Ninni med hela familjen på långfredagen. Det här året likaså, med vissa undantag...eftersom Viggo blev sjuk i natt så blev det så att han och jag stannade hemma. Så jag kan meddela att denna långfredag blev väldigt lång för min del! Viggo har varit jätteduktig och varit på strålande humör för det mesta men nu när han ligger i sin säng och ska sova känns det som om det är hundra år fram till jag ska lägga mig. Jag är en aning trött och eftersom det inte blev många timmar sömn i natt längtar jag till sängen. Men jag håller också tummarna att Viggo sover sig igenom denna natt i alla fall. :)

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan med mitt glas påskmust och fortsätta titta på Guldkompassen som råkar vara på. Glad Påsk!

Rottingmöbler till salu

Nån som är sugen på att köpa våra rottingmöbler (äkta rotting)? Hojta till i så fall! :)


Nu är det sommar har jag hört!

När vi flyttar till stugan så är det visst sommar har jag hört. Tur för oss då att vädret har varit så himla bra i dag då! I morse drog vi till stugan vid nio-tiden...jag råkade ju vara ledig i dag, hur skönt som helst! Vi har pysslat och plockat här i dag och Viggo har varit på sitt allra busigaste humör. Precis innan han skulle sova lunch så var han på precis allting som han inte får pyssla med! Christian höll på att bli tokig...och då skojar jag inte! ;) När vi äntligen fick honom i säng så blev det fart på oss och tur var väl det för han slog upp sina blå exakt en timme efter han somnat...suck!

Men dagen har varit superbra! Jag har hunnit med att plantera om lite blommor, städat lite, busat med Viggo, tagit en extremt kort promenad och suttit här ute på bänken och ljugit med grannen. Innan maten så stoppade vi in Viggo i duschen, han var väldigt smutsig efter att ha varit ute nästan hela dagen. :) Nu sitter vi på altan och tar det lugnt efter en god middag bestående av grillad kyckling med tillbehör!

Viggo äter mellis!


Åker motorcykel!




O så duschen!

Det här tyget blir superfint i Viggos rum ...

1303397453983 (MMS)

Det här tyget blir superfint i Viggos rum i stugan. I alla fall tillfälligt. Det kommer ett blogginlägg senare om dagen. See you!


Jaha, då var det dags att sitta här i kurv...

1303232244355 (MMS)

Jaha, då var det dags att sitta här i kurvan och frysa igen...


Bild

Bjuder på en bild på vårat busfrö ute i trädgården...:)


Viggo

Efter helgens ansträgningar att få Viggo att komma på att det är bättre att gå själv har han nu börjat med detta. Han traskar runt som aldrig förr här hemma. Det innebär ju att det blir en massa springande för oss också, men det är helt okej så länge Viggo är nöjd o glad. :)

Viggo har koll på saker och ting i livet, tillexempel vad han får o inte får göra. Saker han inte får göra är krypa bakom tv:n och dra i sladdarna, slå på datorn, leka med tv-kontrollerna, leka i toaletten, öppna sophinken och ta upp gamla blöjor...ja ni förstår. Innan han går fram för att göra dessa saker säger han "aaa" och det betyder "ajabaja". Så han vet exakt att han inte får!

Annars så har han koll på lampa, klocka, bil, mössa, skor...ja allt möjligt. Men allt detta heter i Viggos värld "koko". Allt är koko. ;) Men mamma och pappa säger han. Häromkvällen när farmor var barnvakt så gick de ut på balkongen när Christian kom och gick nedanför och då sa han pappa!

Soliga söndag

Även denna morgon drog vi mot Tisarbaden, men i dag skulle det fixas ännu mer! Eftersom vi köpte nya dammsugarpåsar i går så fortsatte dammsugningen både på altan, i gäststugan och inne i storstugan. :) Vi har rensat kläder, rensat annat skräp, möblerat om lite och städat. Grejen var ju också att de dammsugarpåsar vi "tappat bort" hittade vi i en kartong ute i gäststugan, märkligt. Ujujuj vad bra det blir! Om inte annat så är det ju väldigt skönt att vi bara kan flytta in när det väl är dags.

Farfar Kent, morfar Mats o Ninni kom förbi. Vid elvatiden följde Viggo med pappa o Ninni hem och åt mat och sen lånade han deras säng att sova i. Halv tre var vi klara och tre fick vi supergod mat. Härlig dag och mycket fick vi gjort! För att avsluta denna söndag på bästa sätt tog jag en joggingtur, mycket bra!

Efter en dag med bus i stugan så är det et...

1303054228653 (MMS)

Efter en dag med bus i stugan så är det ett måste med ett bad.


Fläskläpp

Viggo fick sin första fläskläpp i dag. I morse åkte vi till stugan för att fixa lite inför sommaren...medan Christian gick in så var jag och Viggo kvar ute, helt plötsligt tvärvände Viggo och då ramlade han ju såklart framåtstupa! Slog i läppen och fick en ytterst liten fläskläpp och blodvite uppstod...stackaren! ;)

Viggo har ju börjat gå så smått, men mest när vi är med och håller honom i handen. Och gör vi inte det så blir han flyförbannad, han kan ju faktiskt ta sig fram utan oss. Men nu är det slut med det, han får börja klara sig själv...i alla fall för det mesta. :) Så i dag när vi var i stugan så gick det faktiskt bra med Viggo, han knatade runt för sig själv medan vi dammsög och pysslade. Vi hoppas och håller tummarna att han har kommit på att det är bättre att gå utan oss nu. :)

Här kommer en bild på en lycklig Viggo, han är ju som gladast när han får vara ute och titta på bilarna som åker förbi här utanför.


Eftermiddagen

Den här eftermiddagen har jag spenderat tillsammans med Viggo medans Christian varit iväg och hjälpt sin farfar med bilen. Så fort jag käkat lite mat så klädde vi på oss och gick ut. Det är så underbart när vi inte behöver klä på oss så himla mycket kläder! Vi traskade omkring här utanför och tittade på bilar, bussar, lastbilar, fåglar och allt annat som hålls utomhus. Viggo skrattade och pratade som sjutton, han älskart! Speciellt lastbilarna och bussarna. :)

Viggosugen?

cajsa om Svettig!:
Är med viggo sugen ;(((((!!!


Svar: Cajsa, om du är Viggosugen så får du ta upp din telefon och ringa till mig och fråga om vi ska vara hemma...för du är alltid välkommen hit! <3

Promenad

Som vanligt kom jag hem från jobbet och maten var klar, det var bara för mig att sätta mig till bords. Han är duktig min karl! Direkt efter maten tog jag och Viggo på oss kläderna för att gå ut. Vi mötte upp Jenny, Liam och Tyra för en promenad och som vanligt var det supertrevligt! Vi var ute drygt en timme och det känns i benen nu men det är en skön känsla. :) Det är så skönt nu när det är varmare och man slipper pälsa på både sig själv och Viggo när vi ska ut. Hans vinteroverall är nytvättad och ligger nu bland alla andra kläder som antingen är för små eller inte passar för våren.  


Svettig!

I dag har det ju varit sommarvärme ute! Helt otroligt skönt. :) På lunchen så var vi ute på balkongen en stund och solade. Viggo var helt lyrisk över att han fick vara ute på balkongen och titta på fåglarna och bilarna.

Efter jobbet kom mamma hit och tog hand om Viggo, hon var lite Viggosugen så medans jag drog till marieberg och fixade med den trasiga boxern vi köpte i går så tog hon hand om honom. Christian var nämligen inte hemma i kväll. De hade tagit en promenad till leksaksaffären och köpt en hink och spade och sen promenerat lite här i trädgården.

Nu till själva grejen, jag har varit ute o joggat i kväll.  Jag var ute i 40 minuter ungefär och det var ju hur skönt som helst!! Helt underbart när det fortfarande är ljummet ute när klockan är 20.00. Så här svettig blir jag när jag är ute o joggar. :)

Morgonens första kommentar

Citat från Christian: "Men herregud Lina, här ute står det gamla åbäket!"  Det sa han när han gick ut i hallen precis nu.
:D


Natt

Nu är det dags för oss att lägga oss. Är trött som en gnu...men en rolig hemgång tillsammans med Robin och Ellinor. Vissa mer nervösa än andra, hihi. ;) Viggo kommer i alla fall få en rolig sommar efter den här kvällen...jag saknar honom redan...gullungen! Viggo busade järnet med Alma och Siw hemma hos farmor och farfar, de är så goa de där tjejerna. Vi gillar dem och deras föräldrar såklart!!

God Natt!

Solsken

Viggo lyckades ju som vanligt vakna väldigt tidigt, det är ju helg! Vi förväntar oss inget annat längre. ;) Efter frukosten tog vi i alla fall en promenad, Christian gick och då blir det lagom för mig att jogga bredvid. Han går nåt extremt sjukt snabbt! Vi var ute en timma ungefär, så skönt så! Speciellt när solen är framme som i dag.

När vi kom hit solade vi lite mot väggen medans Viggo lekte med gruset här utanför. Jag fick även gå med honom ner för de två trappstegen till trottaren fram och tillbaka. Tills Fredrik kom med Rufus, Viggo gick dem till mötes och den där Rufus var ju en rolig prick. Slickade Viggo i ansiktet och han skrattade så.

I eftermiddag/kväll blir det lite kalas, det ska bli trevligt. Viggo ska även sova borta igen...men i morgon kommer han hem igen! :)

Gammalt

Häromdagen när jag var hemma hos mamma hittade jag ett armband som låg i hennes smyckeskrin. Det kom visst från mormor, mamma sa att det alltid har funnits hemma sen hon var liten. Jag fick med mig det hem, jag gillart verkligen! :) Det är lite roligt när det har funnits i flera generationer.


Sett i dag

I dag hade jag en del körningar i Örebro och fick då syn på en farbror med cykel vid ett rödljus. Helt okej. Om det nu hade varit så att han hade haft cykelhjälmen åt rätt håll förstås. Jag satt och skrattade lite för mig själv i bussen. Skyddet som sitter där bak på hjälmen hade han över ögonen...undrar om han såg nåt? :D


Vägra!

Viggo vägrar ju äta nuförtiden...OM han inte får äta själv förstås! Det går bra att mata honom tills dess att han blir lagom mätt, sen är det bara att ställa fram tallriken så han får äta själv. Men det går i och för sig att fortsätta mata, annars skulle han inte få i sig speciellt mycket. Han har i alla fall fått tillbaka aptiten efter sin 3-dagarsfeber. :)

Viggo har även ett jäkla humör! Blir det inte som han tänkt sig eller om han inte får det han vill så blir han jättearg! Men det går över rätt så fort och han kan bli lika glad som han är arg. Kan det vara mammas arv? ;)

Här är lillgubben i alla fall nöjd!





Vänner

Här kommer ett citat ur Annika Lantz bok 9½ månad som jag tycker stämmer helt o fullt!

"Det sägs att goda vänner är såna man kan vara tyst tillsammans med, men idag har jag insett att goda vänner är såna som inte bryr sig om värdparet går och sover en stund mitt under festen."

Fina dag

Den här dagen har varit bra! Jag lämnade datorn till bästa jobbarkompisen Lars i morse och strax efter lunch ringde han och sa att datorn var fixad, underbart! Han är duktig den där Lars, tur vi har honom och det är ju väldigt snällt av honom att hjälpa till. :) Nu har vi ännu ett program på datorn som ska förhindra och ta bort virus. Det där kommer nog bli bra!

I dag skippade jag innebandyn för att umgås med min underbara son. Han har ju varit hemma hos farmor och farfar måndag till onsdag den här veckan så jag tyckte inte jag fått träffa honom tillräckligt. Jag kom hem till middag med makaroner och falukorv, Viggo åt själv och då fick han i sig tre hela skivor och massor med makaroner och som efterrätt fick han gurka. Sen klädde vi på oss och tog vagnen till Malmens skola för att leka i deras lilla lekpark de har där. Det här med sand var ju väldigt intressant! Han undersökte, smakade, kastade, slog och flyttade. Det är så himla härligt att se! :)





Efter lekparken busade vi och hade det mysigt. När det var dags för välling sa jag: "Ska vi gå och fixa välling?" Då tog Viggo min hand och gick till köket och sen visade han att jag skulle ta upp honom för han brukar sitta på bänken medans vi gör välling när vi är ensamma hemma. När han väl satt där pysslade han med d-dropparna och låtsades hälla droppar i den andra flaskan som stod där och sen visade han mig att vällingen skulle in i micron. Han har lärt sig! :D

Eftersom vi har fått nåt slags VIRUS på da...

bild0261 (MMS)

Eftersom vi har fått nåt slags VIRUS på datorn får jag blogga från mobilen helt enkelt. Jag själv har varit inne på Facebook och min bloggsida och några av mina favoritbloggar medans C har varit inne på nån polsk speedwaysida där det ploppade upp både det ena och det andra...vem har dragit hem VIRUSET tro? ;-) Nej då, jag menar inte att lägga skulden på C...det där jävla viruset verkar komma hur som helst och när som helst. Men det ska bort! Jag gjorde ett tappert försök i går men hade visst laddat hem fel program...jaja, nu till saken! Jag fick mysa med liten i morse innan jag gick ut till bussen. Det gjorde min dag kan jag meddela, underbart!! Inte ens blåsten ute kan ta bort den "braiga" känslan. För övrigt är "braiga" ett ord som egentligen inte finns. Ha en bra torsdag. KRAM


Fler böcker

Innan lunchrasten sprang jag in på biblioteket och lånade några fler böcker. Den jag lånat av mamma har jag precis kommit på att jag redan läst...sådär kul o läsa om den igen kände jag. :) Tyvärr blev det ingen av böckerna som Jennifer rekommenderade men det berodde helt på att jag inte hade titlarna med mig och jag kommer absolut inte ihåg vad de heter! Jo, den om arbogamamman frågade jag om men den var utlånad till i början på maj...men det gör ju inte så mycket, då hinner jag läsa de här först! :) Problemet är nu vilken jag ska börja läsa. ;)



Nu är det dags att ta tag i livet igen, börjar strax att jobba! Hoppas det kommer sol snart för jag fryser!

Pyssel

Jag har suttit här halva kvällen och pysslat med bloggen. Christian kollar hockey och Viggo är inte hemma, bäst att passa på då! Ny header och ny färg...det blev rött!

Men nu får det räcka för i kväll, natti natt!

Trivs som fisken i vattnet

Jag är ganska 100 på att Viggo har det fint hos farmor och farfar. Speciellt när han får göra det som han gillar allra mest!


Läst

Har nu läst ut 2 böcker! Båda var väldigt bra, den ena mer spännande en den andra. Den mest spännande var "Tre sekunder" skriven av Roslund & Hellström. Slutet var väldigt oväntat, hade inte räknat med det. Läs den om ni gillar thrillers!

Första boken var "I denna ljuva sommartid" av Mari Jungstedt (den här var iofs väldigt spännande också)


Den andra var "Tre sekunder"


Har en bok till som jag ska läsa innan jag kollar upp på bibblan om de böcker Jennifer tipsade om finns. För er som vill se vad hon tipsade om finns länken HÄR. :)

Längtar

Jag längtar som en tok efter Viggo! Men jag vet ju att han har det superbra och kul hemma hos farmor o farfar. :) Det har i alla fall varit skönt att få sova en hel natt utan att behöva springa upp och stoppa in nappen, även om det är Christian som tar det mesta jobbet så är det ju svårt att sova för mig med när liten inte alls vill sova. Trött som sjutton i dag på jobbet, det beror nog på att den där solen lyser med sin frånvaro. :( Var är den nånstans??

Strax ska jag i alla fall byta om för att möta upp Jenny. Vi ska ta en promenad, ska bli skönt att få röra lite på sig plus att prata av sig litegrann! Det var länge sen vi träffades så det ska bli trevligt. I kväll blir det lugna puckar framför teven, see you!

Okej, klockan hann bli 21:20 innan jag kom...

Okej, klockan hann bli 21:20 innan jag kom i säng...men det berodde på bajs. När jag skulle gå in och lägga på Viggo täcket så var doften i hans rum inte speciellt nice...så det var ju bara att ta upp honom och byta blöja. Typiskt när han sov så bra! Men än så länge är det tyst där inne...vi håller tummarna. Hårt. Natti för andra gången.


Snickare

Nu börjar det hända saker. I dag hade vi möte med snickaren om huset. Det var ett väldigt givande möte och vi tror det kommer bli superbra, och förhoppningsvis kommer tidsplanen också hålla. Men det är så mycket att tänka på, mycket som vi inte hade en susning om men som tur är finns det andra som har koll!

I morse hade vi sovmorgon, men vaknade vid åtta ändå...typiskt! Annars har det varit en rätt slö dag...ikväll blir det inte en minut senare än nio som vi ligger i sängen. :) Vi hämtade Viggo hos mamma på eftermiddagen och han har ju haft bättre dagar även om den här dagen var bättre än många andra. Han verkar vara feberfri och vi håller tummarna att han sover lugnt (i sin säng) hela natten som vanligt! Nu kollar vi Stockholm-Båstad, sen sängen!

Natti


Ingen sömn

Jag kan väl inte påstå att nattens sömn varit den bästa. Viggo somnade på en gång när vi la honom vid sju, men redan vid tiotaget började han att gråta och ha sig. Sen var han väl mer eller mindre vaken fram till klockan fem i morse. Skönt när han somnade och jag tänkte att vi då kunde få sova till nio i alla fall. Men ICKE! Ivar. Ceasar. Knut. Erik. 07:20 slog han upp de blå. Men det är ju inget vi kan göra åt saken...

Nu är han i alla fall hos mamma, han somnade precis när vi åkte därifrån. Vi får se sen om febern har lugnat sig lite...det får vi hoppas så alla där hemma får sova gott i natt. Snart blir det relaxen för mig och ett gäng grabbar, trevligt värre! ;)

Äntligen fredag!

Så var det äntligen fredag, men vad händer dådå! Jo..våran lillkille har åkt på feber och hans bästa kompis Melvin har magsjuka. Det här innebär vissa komplikationer när det gäller morgondagens aktiviteter. I och för sig inte för våran del men hur som helst blir vi lite lidande...mest jag om jag får säga det själv. Det som inte fick hända hände ändå. Trist men livet går vidare! Jag säger till Melvin med familj att krya på er snabbt...typ till i morgon klockan två. ;)

Natten mellan onsdag och torsdag höll Viggo låda inne i sitt rum och vi sprang fram och tillbaka som tettingar...det visade sig att liten hade fått feber. Det förklarar ju varför han inte sov som vanligt vilket är bra (för det mesta). Och i natt fick vi ta in honom till oss och det blir ju genast problem eftersom en så liten person tydligen tar mycket större plats än vad jag och Christian gör tillsammans...enligt en person i vårat hushåll i alla fall. ;) Den här natten resulterade alltså i att jag har varit VÄLDIGT trött i dag. Så nu sitter både jag och Christian däckade i soffan och funderar starkt på att gå o lägga oss ganska snart. Känner oss som riktiga pensionärer, nej jag ska inte generalisera eftersom de flesta pensionärer förmodligen håller sig uppe längre än så här! I alla fall min mormor.

Till Cajsa!

Självklart ska vi bjuda dig på mat nån dag! Men då tror jag Olle måste komma också, annars blir det fuskigt! ;) Love you!

RSS 2.0