Bloggbyte

Hej allihopa! Nu har jag bestämt mig att förändra lite, det innebär att jag börjar blogga på wordpress. Så min nya bloggadress är www.linalabolina.wordpress.com, hoppas ni kommer följa mig även där. Ni få som läser min blogg vill säga. ;) Välkomna dit kära vänner!


Provgick nya byxorna på lunchen, de var su...

1308821246180 (MMS)

Provgick nya byxorna på lunchen, de var supersköna! Det blev drygt 3 km...mer hinner jag inte om jag ska börja jobba i tid. Som tur var så var det uppehåll också, nu dusch och lunch. Trevlig midsommar allihopa!


Ännu en dag har gått, jag har alldeles för...

1308745562714 (MMS)

Ännu en dag har gått, jag har alldeles för lite tid. Jobbet tar för mycket tid på dygnet...ja så måste det vara. ;-) Viggo sover hos farmor o farfar i natt så när vi lämnat honom där så tog vi sväng till Marieberg...lite shopping o lite mat. Köpte nya träningsbyxor för presentkortet jag fick av brorsan när jag fyllde år. I går köpte jag även en ny berlock till mitt armband, jag hade ju tjänat ihop sex stämplar så jag fick 200 kr rabatt...inte illa. Så fint så!


NERVÖST!

Jäsiken vad Indianerna gjorde mig och många andra nervösa i kväll! Vi låg under med 6 poäng men vann med 4. Jisses vilken match!
Synd bara att vissa inte presterade som de borde....men vi vann!!!


Cykel

Min cykel har fått åka med upp till stugan nu. På lunchen letade jag reda på ett lås som jag köpte för hundra år sen men inte fått arslet ur att montera fast. Har haft en tungt bygellås i stället och det blir lite otympligt när cykeln inte är låst och jag måste göra av det någonstans när jag ska ut o cykla.

Min underbara kille och bästa pappa hjälpte mig att montera låset, vilket inte visade sig vara det lättaste trots att det var ett lås som skulle passa alla cyklar! Men nu sitter det i alla fall, nice! Även styret fick sig en omgång, så nu sitter det perfekt. Jag lämnade Viggo hos Ninni (Christian hjälpte pappa att måla även denna kväll) och drog iväg på en cykeltur. Jädrans! Det känns att jag inte cyklat sen innan jag blev gravid och det var rätt länge sen nu! I morgon kommer det kännas att jag verkligen har en rumpa och ett par lår!

Det blev en tur på lite drygt 1 mil,  det fick räcka för i dag. Men så fort vi fått tag på en barnsadel så kommer Viggo få hänga med vare sig han vill eller inte. :) Så, är det nån som har en barnsadel som ni inte har användning för längre....hör av er till mig!

Nu ska jag kolla blocket!


...

Extremt trött denna söndag. Punkt.

Kalashelg!



Den här videon har ingenting med helgens aktiviteter att göra. Det är bara så att det inte fungerat att ladda upp den förrän nu, rättare sagt så fungerade det inte för några veckor sen och så har jag helt enkelt glömt bort det!

Helgens aktiviteter har varit (än så länge) lite jogging, besök hos Christians kusin Björn som fyller år, kalas hos brorsan som fyller år i dag! I morgon så blir det besök hos Fredde med familj och så en sväng till Kumla för en fika hos morfar Sigge där Norgebesök väntar. Det ska bli väldigt kul att träffa dem igen! :)

I morgon blir det även en joggingrunda oavsett väder. Nu är det absolut dags att köra igång igen...förkylningen är nu helt borta har jag bestämt! God natt alla, KRAM!

Underbar!

Vill bara säga att vi har världens mest underbara unge! Viggo är så go, han är glad för det mesta och älskar att busa! Han är det bästa som finns i världen och jag älskar honom mer än någon annan! Jag blir alltid så glad när jag kommer hem från jobbet och han möter mig i hallen med ett stort leende! Han är våran solstråle här hemma. <3

Potatisplock med pappa




Koncentrerad lek!



Pyssel

På lunchen i dag fick jag sån lust att pyssla. Fixade till ett armband och ett fotband till sommaren! Armbandet har jag fått inspiration från ett annat armband som jag köpte på snäckbåten i Askersund förra sommaren. Det tog inte speciellt lång tid o fixa till det, jag hann ju till och med äta innan det var dags att jobba igen. :) Här kommer bilder, men de är inte speciellt bra!




Regn?



Det verkar som om det ska bli regn i dag. Tråkigt! Hoppas att det kommer lite mer sommarvärme, det är ju inte långt kvar till semestern. Det ska bli så skönt att få ha lite ledigt. Speciellt för mig eftersom jag ska vara hemma med Viggo några veckor i samband med semestern. När sommaren är slut så börjar Viggo på dagis och det kommer säkert bli hur bra som helst men det kommer såklart kännas konstigt!

Spännande!

Spännande bok om människorna i Marstrand och områdena däromkring. Lite historia, lite mord, lite kärlek. Allt vad en bok behöver. ;)


Viggo vs stor foppatoffla






14 juni

Dagens händelser lite kort!

Jag har jobbat i dag. Snickaren och elektrikern har varit hemma och tittat lite här i huset. Det har kommit ett nytillskott i form av ett litet föl i Mossby. Christian råkade köpa filmjölk i stället för yoghurt. Indianerna vann matchen mot Lejonen ute på Ica Maxi Arena. Jag frös rumpen av mig.

Här ligger jag och blöder

Har precis läst ut ännu en bok av Jenny Jägerfeld. Det var hon som skrev "Hål i huvudet". Det här är egentligen en ungdomsbok men passar även att läsas av vuxna. Rolig och lite tragisk bok, men i slutändan är det ändå det roliga som tar överhanden. Det skulle lika gärna kunna vara ditt eget liv det handlar om. :) Både den här och Hål i huvudet finns på biblioteket i Kumla.


Nära

Nu är det inte speciellt långt kvar till semestern. Fyra veckor kvar att jobba, det kommer gå hur fort som helst...det är i alla fall vad jag intalar mig själv. I dag har det i och för sig varit en rätt slö dag men jag har varit trött ändå. Men jag ska absolut inte klaga! Jag satt faktisk i fåtöljen där hemma i lägenheten ända fram till klockan 08.25 och läste och åt lite frukost. Sen började dagen. Det är ju lite si och så med körningar på morgonen nu när skolorna har sommarlov, men det är helt okej. :)

Kom hem lite senare än vanligt eftersom jag hjälpte pappa med en grej innan jag åkte hemåt. Viggo och Christian var ute och när jag kom hem drog Christian iväg för att hjälpa pappa med att måla huset. Jag stannade hemma med lillskiten. ;)

På tal om lillskiten, det märks att han härmar oss mer och mer nu. När vi är ute och det åker förbi en bil så hälsar vi oftast även om vi inte känner personen. Handen åker liksom upp automatiskt och det har ju Viggo tagit efter. Christian berättar att när de är ute på promenad på förmiddagen så drar Viggo upp handen så fort han ser en bil komma på vägen. Han gjorde även så nu när Christian drog iväg. Det går så himla fort med allting...när jag stod här i köket och diskade så sprang Viggo fram och tillbaka och drog värsta harangerna...synd att jag inte förstår vad han säger, det skulle vara kul!

Min förkylning (och Viggos) börjar ge med sig nu så i veckan är det dags att ta tag i träningen igen. Jag börjar med nån powerwalk först så får vi se när jag drar igång med joggen igen. Det är så trist att bli sjuk precis när jag känner att det börjar lossna! Men så är väl livet.

Viggo vs katt








Det har varit en bra helg!

Viggo fick en lekkamrat i går, lilla M kom på besök med sina föräldrar! Viggo och hon lekte mest på varsitt håll men ibland så närmade de sig varandra! ;) Vi hade alltså lite kompisar här i går kväll för grill och gp-kväll! Det enda som saknades var ju såklart eurovision song contest. ;) Det var mycket trevligt och när Viggo somnat så satt vi på altan och snackade en stund...kom väl i säng vid ett och som tur var så tog Viggo sovmorgon till kvart i nio i morse. Det tackar vi för!





Det blev lite bus med Simon också såklart!


Söndagseftermiddagen spenderades hemma hos Jonas o Pia. Vi var där en stund och tittade (och hjälpte till lite) när det sattes stolp till fölhagen. Viggo var ju klart fascinerad av traktorn och grävaren. Men vi studsade även lite studsmatta, klappade katten och tittade på hästarna innan det var dags att åka hem.






Grönt!

Vi har rensat ogräs på det lilla gräs som kommit upp. Det blev fint som sjutton och nu kanske gräset har en liten chans att växa på ordentligt! Till ogräset tar över igen vill säga. :)
Det är inte värst roligt att rensa ogräs, eftersom det inte är gångbar gräsmatta där vi rensade så fick vi ju stå böjda som två fällknivar. Lite ont i ryggen har vi allt men det bästa är ju att det visade sig bli riktigt fint väder i dag så lite bränna kanske vi har lyckats få. :)





Just nu vattnar vi gräsmattan med den bästa spridaren som finns! Den är tyvärr bara lånad, så om ni har eller vet nån annan som har en sån här vattenspridare (och som vill bli av med den såklart) hör av er till mig! Please!


Berlocker

Lite nya berlocker till pandoraarmbandet.

Här är buddah!


En liten mutter, bidrottning och en stopp.


Den nya är den längst ner till vänster i bilden. :)

Blandad kompott

Här fick mina nya converse som mamma köpte med från USA hänga med på sin första speedwaymatch, de passade fint men det var lite kallt...



Viggo har för första gången sin kånken på ryggen där den ska vara men precis när jag skulle ta kortet så ramlade han...vet inte om det var för att ryggan var fullpackad eller om det helt enkelt var andra orsaker. ;)


Viggo och jag på väg hem till morfar och Ninni, lastbilen är med. Men på vägen hittade Viggo överblommade maskrosor som var väldigt intressanta!


Ösregn i Kumla. Som tur var hade jag ingen körning för tillfället, med andra ord kunde jag sitta lugnt inne i bussen och titta ut på det blöta!

Hål i huvudet

Boken som lika gärna skulle kunna handla om en själv! Superkul och igenkännande...ville inte sluta läsa den, ville veta vad som skulle hända, men det värsta var att den tog slut så småningom i alla fall.

Minou blir dumpad av sin kille genom ett inspelat meddelande på ett band, hennes liv rasar och hon drar då utomlands för att ordna upp sig själv och sitt liv. Roligt. :D


Mums!

Nu kliver jag innanför dörren till min mormor. Här ska jag spendera en timma, det blir pannkakor till lunch! OM jag är sugen på det!


Tjocktarm hit o tjocktarm dit

I går fick jag och de som stod runtomkring mig ett gott skratt! Jag lämnade ett gäng vid en skola här i närheten och då kom även en annan kille fram till mig och frågade hur det var o så. Sen började han prata om trassel i magen...

Killen: Jag kommer få åka till sjukhuset och röntga magen för o se om det är nåt fel på tjocktarmen.

Jag: Okej, det låter ju inte bra det.

Killen: Nä, men hur är det med din tjocktarm då Lina?

Efter den frågan gick han. Jag hann inte ens svara på det!
Mycket roligare på plats än här kan jag säga, speciellt när man vet vem det var som frågade. ;)

Shopping på hög nivå

Det suger att vara förkyld och ha ont i huvudet dagarna i ända. Tur det finns alvedon säger jag bara...annars hade jag inte orkat med alla bittra pensionärer...;)

Hemma möttes jag av en matvägrare och två hungriga. Matvägraren är Viggo och de som gillar att äta är Christian och Elliot. Vi är nämligen hundvakt och han fick såklart maten som Viggo vägrade att äta i kväll. Vi lämnade dock Elliot hemma en stund för vi drog in till Örebro för att shoppa lite. Vad vi totalt hade glömt bort var att det var marknadsafton och en viss Christian blev ju inte precis nöjdare av detta! Vi rusade i alla fall in i leksaksaffären som var vårat första mål. Stötte på lite strul, det verkade inte som presentkortet vi hade var giltigt...men som tur var så fixade det sig i alla fall. Vi köpte då detta till Viggo!



Bollen var en klar fullträff. Den har han gått runt med o kastat och ibland även sparkat på. Den studsar fint!

Själv shoppade jag på change. Det blev en bh och två bikinis för priset av en...men jag kan inte påstå att det blev speciellt billigt! MEN. Nu har jag i alla fall två snygga bikinis att ha på mig i sommar. Det kanske inte kommer vara nån som får se dem eftersom det fortfarande känns som att jag tänker bada i vassen även i år. ;) Christian hade även seriösa tankar på att gå över till Clas Ohlson för att köpa ett tält, dock inte till mig att bada i utan ett för att sova i...han var helt säker på att vi aldrig skulle komma hem.


Åska

Gårdagens åskoväder var väldigt välkommet! Jädrans vad det dundrade här ute vid sjön, häftigt! Som synd var så blev ju speedwaymatchen mellan Piraterna och Vargarna inställd så vi hade inget att titta på...i och för sig så var vi ju tvugna att stänga av tvn efter en stund i alla fall. Internetanslutningen slutade också att fungera så matchen mellan Indianerna och Vetlanda visste vi inget om heller...nervöst. Men de vann i alla fall, riktigt kul för Indianerna!



Viggo sov ju hos farmor och som tur var hann han somna innan åskan dundrade över taken. Han sov sig igenom sitt allra första och största åskoväder.

Direkt efter jobbet tog jag på mig en aning svalare kläder för att sen ta bilen till Kumla och hämta lillgubben. Han och farmor satt på altantrappen och åt russin. Jag fick smaka, han är inte snål inte den lille killen! Vi drog hemåt och fixade mat och nu sover han efter mycket om och men. Det var tyst ett bra tag här men efter en och en halv timma började han prata och kastade ut både nappen och Yngve...men somnade som tur om fort igen. Det fick Christian ta hand om medan jag gick ner till sjön och öste båten. På vägen tillbaka fick jag med mig den här lilla sötnosen...hon fick även lite kvällsmat. ;)

   


Jag tror det kommer bli en svettig dag i b...

1307428052930 (MMS)

Jag tror det kommer bli en svettig dag i bussen...:-P


Barnvakt

I morgon drar Viggo till farmor för att sova där eftersom Christian har annat för sig på onsdag. Det innebär att jag ska ta en riktig långdusch i morgon efter jobbet! Nice!


Borgmästarholmen

I morse bestämdes det här hemma att vi skulle ta en sväng till Askersund och Borgmästarholmen - barnens egen ö. :) Vi gick till ön så Viggo fick gunga lite och så, sen tillbaka för att äta lite glass. Viggo fick smaka och tyckte ju att det var supergott såklart. Men måsarna och änderna var minst lika intressanta. :)













När vi kom hem tog sjuklingarna en tupplur, det vill säga Viggo och jag. Det behövdes verkligen! Eftermiddagen spenderade vi vid badland i blåsten. Viggo gick runt en stund i vattnet och sen höll vi på att blåsa bort, då gick vi hem igen. :)

I morgon är det ju dags för jobb igen, känns inte så bra med tanke på mitt onda öra och halsontet...men det är väl bara att bita ihop och köra på!

5

Nu är det bara en dag kvar av fem dagars ledighet! Tiden går så himla fort. I onsdags när jag kom hem från jobbet var Melvin, Robert och Jennie här men eftersom jag kom hem så sent så drog de ganska snart. Men på torsdag är det dags för en lite längre dejt här hemma. :)

Christian o jag packade o grejade när Viggo somnat och på torsdagen åkte vi till Forsa Bruk. Där väntade mamma och Arnold plus en bunt får och en del hästar! Fåren var vi ju tvugna att hälsa på på en gång men Viggo var inte stormförtjust i dem, speciellt inte när de bräkte. Men till slut gick det bra i alla fall! Hästarna gick vi också och hälsade på ett antal gånger men det absolut bästa var ju i alla fall Arnolds gräsklippare. Där hade Viggo kunnat sitta hela dagarna om han fick. Jag tror aldrig jag har sett honom så himla nöjd som han var då. :)



Annars har det mest varit sol och bad i Forsa. Jag lyckades även släpa mig ut på en joggingtur på 6 km och även en powerwalk på drygt 5 km. Tur det för samvetet! Men det tar jag igen nu för både jag och Viggo har åkt på nån slags influensa...Viggo snorar och hostar och jag har ont i halsen, ont i kroppen överlag och i örat. Natten till i dag sov Viggo hos mig i stora sängen medan Christian var förpassad till gäststugan. Varken jag eller Viggo sov speciellt bra...hur varmt som helst och för mycket snor i näsan på Viggo.

Den här helgen har Viggo för första gången bränt sig på brännässlor när han skulle gå och hälsa på fåren, men det verkade inte vara nån fara...lite kallt vatten i en bunke så gick det över. Premiärtur med båten har Viggo också lyckats hinna med men det var ju inte jättekul eftersom han var tvungen att sitta still. Roligare var det nog när vi släppte av honom vid bryggan vid badland där morfar och Ninni väntade. Han har även varit på sin allra första speedwaymatch. I dag åkte vi nämligen ut till Sannahed på en knattematch och hörselkåporna fick faktiskt sitta kvar. Men mest intresserad var han när det var dags för sladdpaus då traktorn och vattenbilen kom ut på banan. :)

Höjdpunkter!
















I förmiddags hälsade vi på de söta fåren m...

1307002845260 (MMS)

I förmiddags hälsade vi på de söta fåren med sina lamm men Viggo var inte stormförtjust. När stora fårtackan bräkte började han gråta, hehe!


RSS 2.0