Vackert helt enkelt! Jag var bara tvungen ...

1301553136209 (MMS)

Vackert helt enkelt! Jag var bara tvungen att stanna och ta ett kort. Jag vet att vissa kanske inte tycker att det finns nåt vackert med en kyrkogård men jag gillart!


Jag har bästa killen i världen!

I går så hade ju Christian fixat raggmunk till jag kom hem. I dag var det ännu bättre kan jag säga! Robin var hemma och hade tagit hand om Viggo medans C fixat maten...det blev köttfärslimpa med bacon. Det var hur gott som helst! Min kille, han börjar bli duktig på att laga mat...tror det är han som får fixa käket från o med nu. ;)


Kvalitetstid

Jag kom hem tidigt från jobbet i dag, det innebär ju att jag fick mer kvalitetstid med Viggo i eftermiddag! Underbart. Christian hade fixat raggmunk, sån där färdig smet...den var god men inte alls lika god som mormors eller Christians famors. :)

Christian steker raggmunk


Nu är det Yngves tur att äta


Eftersom Christian inte mår riktigt bra så hade jag och Viggo riktigt kvalitetstid i eftermiddag. Men jag var också trött så när Christian var klart med disken så låg vi två utslagna på mattan i Viggos rum medans Viggo lekte själv med sina gossedjur...ibland fick jag resa mig upp för att roa honom lite. Och även stoppa honom från att ställa sig upp i gungstolen, han har ju nu börjat klättra upp i soffor, stolar, gungstolar...ja allt som går att klättra i! Det innebär att vi får lite mer att göra här hemma, hihi. ;)

Innan vällingen satte jag Viggo i badkaret, han plaskade och hade sig en stund men tröttnar ganska fort och ska ställa sig upp i badkaret...kanske inte jättebra när vi inte har halkskydd. Men det gick bra ändå. Och lika arg som vanligt blir han när det är dags att gå upp, han har en stark vilja den där lille killen! Sen sprang han runt nakenfis en stund.

Kvällen erbjöd en promenad och solning för mig, skönt men vääääldigt varmt! Nu en dusch och sen blir det nog sängen med en bra bok...är trött i dag!

Viggo nakenfis åker vagn och tittar på tv :)


Kvällen

Jag och Viggo skulle ju ut på en promenad tidigare i dag, men vi vände hemåt ganska snabbt...det var ju storm ute! I stället kom mamma hit och hälsade på en sväng...det var trevligt!

Jag tog en promenad senare för mig själv, det var underbart när jag kom ut! Det luktade blöt asfalt, precis som det gör på somrarna...härligt!!!

Nya kebban som mamma hade med sig till Viggo

Komler

För er som undrar vad komler är och hur det ser ut...här kommer en bild! Det ser inte så aptitligt ut men det är faktiskt godare än vad det ser ut som. Jag lovar! :D
Det är alltså komler (de runda små bollarna), fårkött och kålrot. Smaklig måltid...:)


Peta öronen

I kväll så klippte vi naglarna och gjort rent öronen på Viggo...han var ju tvungen att göra detsamma på Yngve. :)

Först göra rent...


Sen stoppa den i munnen...


Tack Jennifer!

Tack så mycket för boktipsen Jennifer!
Ska kolla på biblioteket om de har dem sen när jag läst det jag har hemma. :)


Ledigt!

Jag kom nyss på här att det här är första söndagen på länge som vi inte har något speciellt planerat! Hur skönt som helst ju...det ska jag fira med att ta en promenad i blåsvädret tillsammans med Viggo. Christian stannar hemma och vilar för han har ont i halsen och huvudet. Stackaren!

Bokmal

Jag har läst några fler böcker. De sista jag läste var skrivna av Katerina Janouch och de var ju himla bra! Den absolut sista handlade om en tjej som var gift med en alkoholist och knarkare. De hade fyra barn tillsammans och det blev ju såklart en del problem hemma...rekommenderas starkt!

Anhörig är alkoholistboken...



Bedragen och Systerskap är nummer ett och två i en följetong om barnmorskan Cecilia och hennes familj. Superskön läsning! :)




De flesta böcker lånar jag på bibblan (eller biblioteket för den som vill) eftersom jag inte köper några böcker längre...de tar bara en massa plats i bokhyllan som jag inte ens äger! :D

Morfar o Ninni

I morse/förmiddags tog vi bilen till skogen och hälsade på morfar Mats o Ninni. :) Viggo hade sin nya mössa o jackan (som vi iofs böt till en grön i går) som han fått av dem i födelsedagspresent. Det blev mycket bättre med en storlek större...de var visst lite tighta i modellen som hon inne på Lindex sa lite surt...
Viggo sprang eller gick runt där inne under hela tiden vi var där, med ett litet undantag för mat. Inte konstigt att han somnade så fort jag la honom i sängen för en stund sen.

Christian har åkt för att tvätta bilen och då får jag passa på att sitta vid datorn eftersom jag har fått konkurrens om den sen han skaffade facebook. ;)
Här kommer i alla fall en bild på nya gröna jackan och den lilla scarfen han fick av farmor i går.




Vatten=Roligt

Viggo hjälpte till med frukostdisken i morse. :)


Grillningen!

Jag tog en snabb promenad (för det var ju svinkallt ute) till Jennie o Robert efter jobbet i går. Alla var hemma och väntade. Vi grillade och ungarna busade och hade roligt. Det var en mycket trevlig kväll, synd bara att Viggo vägrade att somna i deras jättefina resesäng som vi bäddat så fint. Han fick efter en stund följa med ner igen. Han verkade inte ett dugg trött faktiskt, men han var väl uppe i varv kan jag tänka mig.
Det var också under den här tiden han kom på det här med att gå, han gick o gick o gick och vände till och med utan att ramla. Gullungen!
Kvällen blev tidig för oss...Viggo somnade nästan sittandes i vagnen på vägen hem och så fort vi la honom här hemma så sov han på två röda!

Robert och grillen!


Årets första!

Jag ska bara byta om för att sedan ta en promenad till Dalagatan för årets första grillning! Där väntar Robert, Melvin, Jennie, Christian o Viggo på mig, det ska bli jättetrevligt! Viggo ska även få sova några timmar i deras resesäng, men sen ska vi dra upp stackaren för att ta på kläder och gå hem...men hoppas att han gör som vanligt, fortsätter att sova!

Bilden är från förra sommaren!


Mmmm...

Min nya massagegrej! Jätteskönt!



För ryggen såklart! ;)


I förmiddags kom Ninni farandes med en sup...

1300959231895 (MMS)

I förmiddags kom Ninni farandes med en superfin mössa till Viggo, jag tror den kommer sitta fint på honom! Tjejen som gjort den har en hemsida men den adressen får ni inte förrän jag själv kollat in den. :) Ha en härlig torsdag, det ska jag ha!


Dagens bild!


Jogg

Det här med att jogga och vara kissenödig samtidigt gör ju att man även måste köra lite knipövningar. Och det är ju ett måste i det här läget för jag har ju ingen lust att springa omkring med blöta byxor. Haha! Jag har alltså varit ute o joggat i dag, himla skönt om det inte hade varit storm ute. Jag HATAR verkligen när det blåser!
På tal om kissenödigheten så fick vi stanna vid brånsta i går när vi var på promenad...jag var tvungen att kissa mellan två såna här runda höbalar eller halm eller vad det nu är! Jennie tog båda vagnarna och hunden fick följa med mig.

Killarna har tvättat

I dag har Christian och Viggo tagit hand om tvätten. Det gick visst superbra! :D






Sol, sol, sol!

I dag blir det ett väldigt kort inlägg...jag måste bara säga att det här vädret vi haft i dag var underbart. Jag o Jennie var på promenad med ungarna och Zahra i två timmar i vårsolen, härligt! Kalaset för Alma var lika trevligt som vanligt! :)

Klockan visar nu 3:27 och jag har varit va...

Klockan visar nu 3:27 och jag har varit vaken i en halvtimme...inte okej! Det började med att Viggo lät, sen började hunden moffa och så har jag även fått en sjudundrandes nysattack, MITT I NATTEN!!!? Det är väl dags att försöka somna om, det dröjer väl inte länge förrän liten vaknar...natti natt!


Diskhjälp?

Om någon behöver hjälp med disken så kan Viggo hjälpa till!


Dags att vrida på hövve!

Filmade Zahra i dag när vi var ute på eftermiddagspromenad, men såklart höll jag telefonen åt fel håll så ni får helt enkelt vrida på huvudet eller vända lite på datorn. ;) Hon gillar i alla fall snö.


Me

I morse blev det tidigt...Viggo vaknade 06.20 och ville inte somna om! Typiskt. Men jag hävde mig ut med hunden på en vända, tur det var tidigt och inte så mycket folk för jag hade ju inte direkt gjort mig i ordning. Inte för att det bekommer mig i vanliga fall heller men ändå. :)

Efter frukost drog Christian till stugan och jag tog en promenad med Viggo och Zahra. Vi var ute i en timma ungefär, helt underbart väder ju! Sen kom bästa farmorn och farfarn hit för att vara barnvakt en stund eftersom jag skulle till frissan. Det drog ut massor på tiden men det verkade inte vara nåt problem...i alla fall inte som de sa. ;) Nu blir det lugna gatan här fram till Viggo vaknar, för mig blir det en bok och en påse klubbor. Nice.


386

Den här veckan har varit helt okej i platespottingsynvinkel. 384 och 385 såg jag i dag men tyvärr så missade jag nästa nummer. MEN. I bland tror jag att vissa saker har en mening, det var nog meningen att jag skulle gå ut o gå med Zahra vid halv sex tiden...för där kom ju 386 rullandes precis när jag kommit utanför dörren. Där satt den!


Angående hunden

Angående det här med hunden...

Christian: "du måste gå ut med hunden"
Jag: "jag orkar inte egentligen"
Christian: "släpp ut henne på balkongen, eller varför inte vira ner henne på backen med ett rep"

Christian: "du måste snart ducka Zahra, annars får du bära hundhuvudet i natt"


News!

Bygglovet är beviljat enligt kap 8, §11 eller nåt sånt. :D
Det är i alla fall beviljat, YES!


Äntligen fredag!

Den här dagen har trots snön gått riktigt bra. Jag har inte kört fast, men jag fick ta en del omvägar i morse för att jag inte kom upp för vissa backar i Kumla. :) Jag fick även neka en körning i morse ute på landet då vägen inte var plogad alls...riskerar inte att köra fast bara för att nån gubbe ska åka o handla. ;)

När jag kom hem från jobbet så var både Olle och vovven Zahra här, det hade jag helt glömt bort så jag blev lite chockad när jag öppnade dörren och möttes av en jycke! Lite senare kom mamma hit o hämtade Olle för att åka till Arnold...men Zahra ska stanna hos oss till söndag. Känns lite jobbigt att jag (ja, för Christian går inte ut med henne) måste ge mig ut en sväng innan vi ska sova...brr...hade vi varit i stugan hade jag öppnat dörren och släppt ut henne en stund, men det går ju inte här.



Nu ligger Viggo i sin säng o sover, Zahra i hallen och Christian har ockuperat soffan...det är ju hockey i kväll så han är inte kontaktbar. ;) Själv känner jag mig helt slut efter att ha kört i denna snö hela dagen, så det blir tidigt. Som vanligt.
Christian drar till stugan i morgon för att fixa med veden, jag ska till frissan och på söndag är det dejt med Jennie, Melvin o kanske Robert för att sen åka på kalas på eftermiddagen!


Vad var det som hände egentligen? Kom ut o...

1300427787406 (MMS)

Vad var det som hände egentligen? Kom ut och möttes av snö. Snö i massor! Det var väl ca en decimeter snö på backen och det var bara att pulsa ut till bussen och ta fram borsten och borsta av snön...det som är bra är ju att det inte fryst på nåt på rutorna. Nåt bra i alla fall! ;-) Jag som senast i går tänkte att jag skulle lägga undan mina snöborstar och vinterkängor, men icke...det fick jag minsann vänta med. Jaja, förhoppningsvis försvinner det snabbt som tusan. Ha en underbar fredag och helg trots snön...för jag kan väl inte vara ensam om att längta ihjäl mig efter våren?? KRAM!


Kul grej :)

Vad heter ditt barn?
Viggo Christian Roth Sohlman

När var du beräknad att föda?
22/2 2010

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Han föddes den 6/3 kl. 12.45 (på sin mormors födelsedag)

Hur stor var barnet vid födseln?
4170 gram och 54 cm lång

Hur lång tid tog förlossningen?
18 timmar från första känningen här hemma.

Tog du någon smärtlindring?
Jag började med akupunktur men det hjälpte inte ett dugg, sen blev det ryggmärgsbedövning och lustgas (som jag för övrigt inte kände av förrän det var dags att sy)

Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja!

Tog ni reda på könet?
Nej, det gjorde vi inte...vi ville ha en överraskning när det var dags!

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Nej, det hade vi ju inte gjort. Vi hade mest tjejnamn och inte så många killnamn och när det väl kom till kritan så överlämnade Christian namnvalet till mig för att jag kämpat så bra. 

Hade du en svår graviditet?
Nej, det hade jag absolut inte. I början gjorde jag iofs inget annat än att kräkas, men man vänjer sig till slut. Jag kunde sitta och äta och känna att det var på gång, gå till toan för att sen gå ut och fortsätta äta, helt sjukt!

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Absolut, men det blir nog bara ett till.

Har du fått några bristningar?
Nej, knappt...de bristningar jag fick kom sista veckan och nu syns de knappt. 

Var du nervös inför förlossningen?
Nej, det var jag faktiskt inte...rätt lugn om jag får säga det själv. :)

Hade du några cravings?
Inte direkt, men vissa skulle nog säga russin.

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Jag blev alldeles skakis och Christian va kolugn...

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Jag förstog nog ganska snabbt så det var tidigt...

Hur mycket gick du upp i vikt?
Det kanske blev 15 kg eller nåt sånt.

Hur länge ammade du?
Helammade i ca 5-6 månader.

Vem är barnet mest lik?
Han är Christian upp i dagen när det gäller utseendet, men jag tror han har mitt humör.

Vad är det bästa med att ha barn?
Det finns inget bättre, helt underbart att ha skapat ett liv. :)

Vad är det sämsta med att ha barn?
Det finns inget sämsta, så är det bara!

Är ditt barn döpt?
Nej

Hur gammal är barnet nu?
1 år och två veckor

Jag tror det är bäst att passa på o njuta ...

1300372192735 (MMS)

Jag tror det är bäst att passa på o njuta lite av solen eftersom det går rykten om att det ska bli snö i morgon...men jag säger som en jättesöt liten tjej jag körde i morse..."De säger att det ska bli snö men jag tror de ljuger". Jag hoppas innerligt och håller tummarna att det inte kommer mer snö! Nu vill jag ha vår och värme, längtar så!


Promenix

I kväll blev det "bara" promenad. Skönt att få svänga lite med armarna och känna att det lossar lite i ryggen...men det blåste alldeles för mycket i kväll. Jag längtar till sommaren då det är ljust och varmt även på kvällarna. Det blir så mycket trevligare att promenera då. Det är även ett måste att det är lite ljust när jag ska ut o gå uppe i skogarna, gillar inte när det är mörkt och man går där och hör en massa konstiga ljud hela tiden. I så fall ska jag ha med mig en stor hund som varnar om det är nåt läskigt på gång. :)

Bjuder på lite sommarbilder.

Ullared sommaren 2010




Kubb i Forsa Bruk




Ser ni samma sak som jag?

I kväll när hela familjen busade i våran säng så fick Viggo en så himla snygg frisyr! Nästan samma som Ragnar Dahlberg ju. ;D

Kolla in den här snygga frisyren, hahaha!

 

Ännu ett citat från en dagvårdskörning..."...

Ännu ett citat från en dagvårdskörning..."Jasså, du heter Roth...Lina Erika, det var ett konstigt namn". Jahaja, tack för den! :-P


Kålpudding

Det börjar hända saker här hemma. I dag när jag var hemma på lunchen så busade jag med Viggo i vardagsrummet och sen vände han sig bara om och gick in till sitt rum...men där slog han i huvudet i dörren och då var all glädje som bortblåst. Stackaren! Förhoppningsvis kommer det inte dröja länge tills han kan gå ordentligt...än så länge får vi ränna runt med honom!

Efter jobbet så tog jag en promenad till Kvarngatan för att äta lite kålpudding tillsammans med farmor Mona, farfar Arne, morfar Sigge, Robin, Kari o Kent (som precis kommit hem till Sverige igen) och såklart Christian o Viggo. Det var lika trevligt som vanligt och Kent fick öppna lite paket eftersom han lyckades passa på att vara borta på sin 60-årsdag! Det här med kålpudding verkade falla Viggo i smaken, han åt upp en stor portion och vi var imponerade som få. :)

Medans Viggo åt sin välling böt jag om till träningskläder och hävde mig ut på en runda. Det gick bra och det är ju superskönt efteråt...men det var en aning kallare ute i kväll än i går.

Christian tog kort på liten innan han vaknade i dag på eftermiddagen...Yngve är också med såklart. :)


Sekunden efter vaknade han!


Mycket får man höra på jobbet. Speciellt n...

Mycket får man höra på jobbet. Speciellt när man kör dagvård, en gubbe kallade mig nyss för "en lång och ståtlig kille det där" för att sedan säga "jag har aldrig sett en så fin och slät flicka som du". Ja, vad svarar man på det egentligen? :-P


Frisk luft

Frisk luft är aldrig fel. Just i kväll var det till och med väldigt skönt. Jag tog min första promenad/joggingtur i kväll. Det var verkligen superskönt, jag var väl ute i sisådär 40 minuter...det räcker för den här gången, jag vill inte köra på för hårt på en gång för då får jag säkert ont i benhinnorna eller nåt sånt dumt.

Nu hoppas jag att hockeymatchen mellan Djurgården och Luleå typ avgörs NU för klockan nio vill jag ju titta på "En unge i minuten". Jag vill inte missa det!

Farbror Robin

Den här reklaminspirerande bilgarageleksaken kom farbror Robin med i dag, men tyvärr så har Viggo inga passande bilar att köra med i detta fina garage. ;)


Spegel, spegel...

...på väggen där. Eller i alla fall i handen. Denna lilla sak jag nu ska skriva om fick jag i födelsedagspresent av bästa Emma när vi träffades i Göteborg när jag, Christian, Robin, farsan o Kent var där för att kolla på Speedway GP, jag tror det var 2008. Den har kommit till stor användning och har legat i badrumsskåpet, väskan, fickan...ja faktiskt lite överallt! Jag använde den senast i dag när jag skulle byta halvljuslampa på bussen, jag var ju tvungen att se nåt och då kom denna lilla spegel till användning. :) Tack Emma för den mest användbara presenten ever!
 

Promenad

I kväll när Kathe och Lars-Ove gått hem så tog jag en promenad med musik i öronen. Superskönt! Men jag skulle behöva lite mer träning känner jag, men min tanke var att jag skulle återuppta joggingen när vi flyttar upp till stugan. Testade i dag att jogga lite och det är ju så skönt egentligen! Jo, så får det bli. Både jag och Christian skulle behöva träna lite på att löpa så vi kan vinna Forsa Bruk-joggen i år. Förmodligen kommer resultatet bli som förra året, men jag borde kunna springa lite fortare i år eftersom förra sommaren var det ju bara tre, fyra månader efter att jag fött barn. Den som lever får se! :)


Mer paket

I dag var det återigen stugan som gällde. Viggo tog sovmorgon till halv åtta och det var ju riktigt skönt! Så fort vi var klara så åkte vi och när vi kom fram så tog jag och Ninni en liten promenad medans pappa och Christian började med veden. Det blev en innedag i dag för oss annars, det har ju inte varit superfint väder i dag. Men Viggo fick ändå gå i sina nya stövlar.

När vi kom hem var det bara att slänga sig i duschen och fixa för klockan fem kom Kathe och Lars-Ove hit för att fira Viggo. Men innan dess hann mamma komma hit en snabbis för att hälsa på liten...hon fick även med sig sitt bord och lite annat småplock som vi lånat till kalaset. Viggo fick jättefina presenter av Kathe o Lars-Ove...precis i hans smak. :)


Motorsågsmassaker!

Den här helgen är uppbokad på att såga ner träd och fixa vid stugan. Vi började i morse...när jag och Viggo kom dit var de redan i full gång. Jag och Viggo gjorde sällskap där ute i snön och då passade ju Viggo på att prova sina nya stövlar. :) Men jag tror inte han var så förtjust i motorsågsljudet trots att han hade sina nya hörselkåpor på. Det verkar som om han har kommit in i nån slags känslig period för han hade tydligen börjat gråta o skrika när Christian dammsög för nån dag sen och det är konstigt för han ÄLSKAR dammsugaren i vanliga fall.

Vid tolvtiden var det dags att grilla korv...jag fick snabbäta för Viggo var väldigt trött och vi var tvugna att få tillbaka vagnen på vägen igen innan han somnade och jag hann inte ens gå fem meter så sov han. Det är jobbigt att vara utomhus.

När vi ätit mat hos pappa o Ninni så åkte vi till morfar Sigge som fyllde år i dag. Vi var ju absolut inte kalasklädda så det var ju tur att de flesta redan åkt därifrån. Fräsch var inte ordet som beskrev oss, det kan jag säga!

Här kommer lite bilder från dagen, mestadels bilder på Viggoliten. Såklart.








Nu är vi uppe vid stugan, solen skiner och...

vignette_1299928 (MMS)

Nu är vi uppe vid stugan, solen skiner och det är så skönt så! Christian o pappa sågar ner träd och eldar ris...vi har precis grillat korv och nu har jag tagit med Viggo till huset igen så han får sova lite. Det ser skönt ut...ser ni honom? :-)


Jag har bara läst några kapitel i den här ...

shared_129985256 (MMS)

Jag har bara läst några kapitel i den här boken och jag funderar redan på att lägga den åt sidan...det är hemskt hur vissa människor behandlar barn! Tårarna bränner under ögonlocken...


Så här är det

I kväll kan det faktiskt vara så att familjen tänker slå till på att äta pizza! Jag kanske till och med tänker ta nån annan pizza än vad jag brukar, ojojoj!
Det var inte i går...


Kniven i högsta hugg!

Viggo leker med sina grönsaker och kniven han fick i present! Han är mycket koncentrerad...
Det där bordet (eller bänken) han sitter vid kommer bli perfekt i sommar till de små. :)




Viggos nya...

...bok


...stövlar

Banken

Stressig eftermiddag i dag...direkt efter jobbet så var det att slänga i sig mat för att sen dra till banken halv fem. Det är ju inte enkelt det här med huset alltså, vi har en del att fundera på...:)
Innebandyn blev lite lidande i dag av vårat bankbesök, alla stog utanför och väntade på oss när vi kom dit. Det blev bara drygt en timma att spela i dag men det gjorde mig ingenting...bra med lite lugnt såhär efter en vecka med halsont. :) Nu är jag i alla fall supertrött och det blir tidigt i kväll!

Viggo och Christian har varit hos Melvin och Robert i dag på förmiddagen. Jag pratade med Christian i telefon och jag hörde en väldigt grinig Viggo i bakgrunden...hoppas han blir gladare snart! Men i kväll var ju pappa och Ninni här o var barnvakt och då visade han sin bästa sida, typiskt.


Long day

I dag har det varit en lång dag, det kändes inte som att den skulle ta slut. Jag borde ha lärt mig att jobbdagen visst tar slut till slut. :) Jag har haft lite gnagande huvudvärk men vägrat ta alvedon...får kanske skylla mig själv. Kvällen har jag spenderat med den bästa, Viggo såklart. Christian drog ut till Cederberg så vi var själva och det blev en del skrik, men också bus och mys. Nu ligger godingen i sängen och det är bara för oss att hoppas att denna kväll går bättre än i går kväll. Då ville han INTE sova, men än så länge verkar det lugnt..."håller tummarna". :)

Nu blir det en dusch o sen tv.

Till Stina med familj: De där grönsakerna Viggo fick i present av er är en stor hit, han älskar dem!

Arg som ett bi

Från den dagen Viggo fyllde ett år har han varit arg. Kanske inte hela dagarna men mycket mycket mer än vad vi är vana vid. Det är mycket gå just nu, och när vi inte vill eller kan gå runt med honom blir han arg som ett bi! Det kan även gälla om han inte får som han vill precis vid det tillfället. Det är frustrerande, säkert för Viggo också!

På kvällarna är det som värst! I går satt vi inne på hans rum och lyssnade på musik, Viggo satt i mitt knä. Efter en stund var jag tvungen att ändra ställning och då blev han arg och började gråta/skrika. I dag när vi badat och jag skulle ta på honom pyjamasen så var det likadant...vi förstår inte! :) Undrar om han har kommit in i nån sån där tillväxtfas eller vad sjutton det heter...

Vad tror ni??


Godingen!


Klumpeduns

Viggo och Christian kom hem samtidigt som mig i dag, de hade varit ute på promenad i blåsten. Viggo har varit sur och grinig hela dagen förutom när de var på bvc. Det är en stor klumpeduns vi har...han är nu 81,5 cm lång och väger strax över 12 kg. Haha! Det hade i alla fall gått bra med sprutorna, det var ju skönt!

Jag och Viggo har tagit det superlugnt i kväll, vi har suttit på hans rum och lyssnat på musik...då var han lugn och nöjd i alla fall. När det var vällingdags så tog jag en promenad för mig själv, rätt skönt om det inte hade blåst så.

  


Ballongdansen?

Undrar om de har dansat ballongdansen i dag...:)


Körd

I dag är jag helt körd! Gudars vad ett kalas kan ta på krafterna verkar det som. Jag sitter i mina egna tankar i dag, så pass mycket att jag till och med kör fel med folket jag har i bussen. Haha! Stackars ungar i morse, de undrade nog vart jag var på väg. :)

Är nu hemma på lunch och väntar med spänning på att Christian och Viggo ska komma hem från bvc. Det är ju 1-årskontrollen med sprutor. Usch! Men som tur är så har han med sig Yngve, då kommer Viggo bli glad igen! Jag håller tummarna för det i alla fall.

Det är blåsigt i dag...det gillar inte jag.


BILDBOMB

Här kommer massor av bilder på Viggo. De första bilderna är på hans nya bord som morfar gjort till honom (och hans vänner som kommer till stugan i sommar för att fika) och sen kommer det bilder på arga Viggo som är ute o traskar med tvättkorgen. :)











Nu kommer kalasbilderna!











Bamsepussel (från Jonas o Pia), djurpussel o grönsakerna med skärbräda och kniv (från Siw, Alma, Lars o Stina), lejonkudde (från gammelfarmor och gammelfarfar), jeans och jacka (från morfar o Ninni), myströja och byxor (från Nina)





Sist kommer tårtan, dock lite suddig...



Nu ska jag göra som Viggo, sova! :)


Viggos första

Viggos första födelsedag blev superbra!
Vi är nöjda och Viggo är nöjd.
Det kommer blder senare på hans fina presenter!

Grattis lilla Viggo!

Förresten! Mitt hembakta blev godkänt...YES!


Godkänd??

I dag får vi se om jag blir godkänd. Jag har ju bakat bullar, chokladbrownies, kokostoppar (som mest ser ut som platta kokosnånting), chackrutekakor, maränger, negerbollar (ja för mig kommer det alltid heta så) och tårtor...jag är lite nervös. Jag har ju ALDRIG bakat i hela mitt liv!


FEM

I går hände det och som vi har väntat! Viggo tog sina fem första steg i livet. Vi hade precis kommit hem till mamma för att fira hennes födelsedag (som de flesta kanske vet så föddes ju Viggo på hennes födelsedag och numera får hon fira den en helt annan dag än just den 6 mars) och han skulle ju till Arnold så fort som möjligt.
Sen var det full rulle....vi satt på golvet mot varandra jag o mamma och Viggo gick emellan. Det var inga stadiga fem steg...men ändå...
Fränt. :)


Det var ett år sen

Det var ett år sen det allra bästa hände oss. I dag, den 6 mars för ett år sen kom Viggo till världen. Helt otroligt vad fort tiden har gått! Jag och Christian pratade förra söndagen om att vi knappt kom ihåg hur Viggo var när han var pytteytteliten bebis...det känns som om han alltid har varit så här "stor". :)
Det var ett år sen vi var inne på bb och bara väntade och kämpade för att liten skulle komma ut...och när han väl var ute så var vi i nåt slags glädjerus. Jag var pigg och Christian fick huvudvärk. Haha!

Det här året har varit det mest underbara året vi upplevt...det har även varit det mest jobbiga och tröttsammaste men på ett jättebra sätt! Livet kan inte bli bättre än med barn i familjen.

Du var värd att vänta på Viggo!


Härliga fredag!

I dag är det sista dagen att jobba för den här veckan. Superskönt! Jag hoppas bara att dagen går fort som tusan, precis som alla andra dagar den här veckan. :)

I kväll kommer Robin och Ellinor hit för att fira Viggo och käka lite mat. De kan inte komma på söndag så då får de komma i dag i stället! Det innebär ju att de förmodligen kommer få mysa mycket mer med Viggo eftersom de är ensamma här. ;)

Ha en underbar fredag mina vänner!


Försvunnen

Min sista körning blev det inte så mycket av i dag. Jag skulle till en hårfrisör för att hämta en farbror men när jag kom dit så visade det sig att han inte kommit dit alls. Taxichauffören som skulle köra dit honom hade inte hittat honom utanför bostaden, så från det att frun hade skickat ut honom utanför dörren och till det att taxin kom så försvann han. Ingen vet vart han tog vägen och polisen blev inkopplad. Hoppas verkligen att han kommer tillrätta!


Stolt

Jag bara måste lägga upp den här bilden som Christian skickade till mig i morse.
Han ser så stolt ut!


Gåvagnen är favoriten


Dagarna går fort!

Under dagen i dag bestämdes det att Jennie och Melvin skulle komma hit och leka efter jobbet. De kom hit strax innan jag kom hem. Viggo bara älskar att leka, han hade satt sig och skrattat så fort han fick syn på Melvin. Viggo har mest gått med gåvagnen och Melvin har gått omkring på sina knän.
Vi tog även en promenad och hämtade upp paket med kläder till ungarna. Det ska bli kul att packa upp dem och se om de passar!

Viggo hade sovit nästan tre timmar i dag så jag var lite orolig att han inte skulle somna i kväll, men det verkar det som om han gjort.
Härligt!


Till Cajsa!

Det var väl på tiden att du tog mod till dig och drog ut den där tandabissingen!


Kvinnfolk

I dag har jag kört världen suraste människa! Helt otroligt vad sur hon var...det började när jag kom dit. Jag gick in och ropade hallå och då hörde jag surt däruppifrån "kom hit och hjälp till då!!".
När vi kom ut påminde jag om att de skulle betala till mig men hon hävdade att hon ville ha faktura (vid löning) och då sa jag att jag ville ha betalt innan vi åker...då säger hon: "vad säger du? Jag är ingen jävla brottsling".
Det blev inte bättre när jag inte hade växel på en femhundring, men jag höll humöret uppe hela tiden...enligt henne ska inte "kvinnfolk som jag ha det här yrket"...och "ligger man för döden så hinner man ju dö innan man kommer fram" men då sa jag till henne att hon förmodligen inte hade åkt med mig då!
Hon sa inte ens hejdå när de klev av, konstigt...haha! :D


Tjejer mot killar

Den här onsdagen började prick klockan 05.55. Gudars vad trött jag var, men det var tydligen inte barnen nedanför oss...jag hörde att de sprang där nere. Men Viggo sov så sött, med rumpan rätt upp i vädret.

Hanna och Minya har varit här och busat med Viggo och Christian hela dagen. De har nog haft det väldigt trevligt! Rolig kommentar från Christian: "Viggo slog huvudet i marsansåsen" och "Jansson stod och lekte marackas med kokosmjölken". Det låter kanske inte så kul, men vi hade fruktansvärt roligt åt det!
Viggo har i alla fall sprungit runt med sin gåvagn full med vikter, han har tydligen haft riktigt roligt och på slutet var inte Minya riktigt lika rädd för Viggo. Våran lillgubbe har ju förmågan att vara VÄLDIGT framåt och på.







Efter att vi käkat mat så tog vi en promenad med Viggo för att han inte skulle somna. Sen var det dags för mig att baka ännu fler kakor och så här ser de ut! Nu är det soffläge som gäller, är supertrött!


Triss

Har precis skrapat en trisslott, vi vann 25x2...för typ sjätte gången! Jag har varit inne och tagit nya lotter sex gånger. Men vart jag går håller jag hemligt, jag vill ju inte att nån av er åker dit och köper lotten med den STORA vinsten! Även om jag såklart skulle unna er en storvinst, men ännu hellre att den hamnar hos mig. ;)

Det här är de första lotterna vi vann på.


Marieberg

Nu drar vi till marieberg för lite shopping! Härligt värre...det var meningen att vi skulle dit i helgen men sen insåg vi att det var lönehelg och vi förmodligen inte skulle bli helt ensamma där och det skulle innebära en väldigt irriterad Christian. ;) I dag är det nog lugnare...hoppas det i alla fall!

Ha en fortsatt trevlig tisdag!


RSS 2.0