Delar av min familj :)

Mormor


Mamma


Olle


Cajsa


Jag o Christian


Sista dagen det här året!

Denna sista dag på året bestämde sig Viggo för att sova till åtta, vi är väldigt tacksamma för det! Just nu sitter vi hela familjen i soffan, vissa är mer nöjda än andra....Viggo är den som är minst nöjd eftersom han vill ut o traska i stället för att sitta still. Jag tror snart han får sin vilja igenom. :)

Kvällen kommer spenderas i Mossby hemma hos Jonas o Pia. Christian kommer dra dit ganska snart för de ska elda lite nu på dagen. Jag och Viggo stannar hemma till i eftermiddag, och när han har sovit middag åker vi dit.
Det kommer bli en trevlig kväll med mat, prat och fyrverkerier! Viggo missar dock fyrverkerierna eftersom han förhoppningsvis kommer sova vid tolvslaget!

GOTT NYTT ÅR!




Till Cajsa! Dina bilder är jättefina som du har tagit! Du är superduktig!




Slöa dagar

Det är slöa dagar nu...det känns som man kommit in i nån slags extremt slö cirkel! Det ska bli riktigt skönt med rutiner igen efter nyår. Efter nyår, då jäklar. Då sätter vi fart igen...jag o Christian. Tyvärr ska jag börja jobba i februari igen. Men det betyder ju att Christian får nöjet att vara hemma med gullungen Viggo. Härligt!

I dag har vi spenderat dagen hos Viggos farmor o farfar. Viggo har busat på som vanligt med ett litet undantag...en släng av magsjuka. I går började han bajja rätt rejält, trodde först det var tänderna men i dag var han lite blek om nosen och inte riktigt sig själv...nu sover han i alla fall, så vi får se om vi får sova nåt i natt. Jag håller tummarna i alla fall!



It´s finally over!

Julen, den är över för den här gången. Äntligen säger jag! Visst, det är trevligt att träffa familj och vänner men det är samtidigt så himla stressigt! Man ska hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt plus att man ska få i sig så mycket mat som möjligt också! Känner mig som en michelingubbe i storlek större!
Här kommer alla fall lite bilder från helgens firande!

Viggo med sin morfar den 23 dec.
  

Julafton och Viggo är fin med fluga!


   

   

Viggo fick såklart massor av fina julklappar! Han är så nöjd och säger "tack tack" många gånger om!


Me and my crazy brother!







I love him! <3


Dan före dan!

Nu har vi spenderat en natt i stugan och det gick ju suveränt! Den här gången fick Viggo sova i eget rum eftersom han inte får plats i den sängen som hans morfar byggt åt honom. Men det gör inget, då har vi fritt benutrymme när vi sover.

I dag blir det till att ge sig ut tillsammans i snön. Det blir väl lite skottning och en promenad. Vi får se hur kallt det är ute först...så inte lille Viggo fryser om kinden. :)
I eftermiddag blir det julfirande hos pappa o Ninni tillsammans med alla barnen i familjen. Det ska bli trevligt! Det är Viggos första danföredanfirande! Julklapparna och lotterna är inhandlade såklart. :)

GOD JUL!


Sista babysimmet för den här gången!

Just nu vilar Viggo upp sig inför det sista babysimmet. Det är bra det så han är pigg o glad när det väl är dags....själv känner jag mig helkonstig, fryser o vill inte alls gå ut. Tur att det är 34 grader varmt i vattnet.
Den här gången får vi klara oss utan Melvin i omklädningsrummet eftersom det är Robert som ska simma med honom i dag. Men det ska nog gå bra ändå!

Nu är dags o packa lite! Plask på er!


My Year In Photos



Kan lätt fixas på facebook!


My Year

My Year In Status på facebook! Håll tillgodo. :)


Viggos första jul närmar sig med stormsteg!


  

Nu när vi fått hit granen känns det verkligen att det börjar närma sig jul. Viggos allra första jul dessutom. Det ser vi fram emot såklart! Viggo också. Han verkar ju i alla fall gilla kulorna i granen. :)
Det verkar också som om vi kommer få en vit jul, och det med besked. Att det är fullt med snö gör julen ännu mer som det ska vara. Precis som jag kommer ihåg det när jag var liten. Då var det väl alltid snö på julen, eller?
Nu fick vi ju ändå bryta traditionen lite med att klä granen redan i går, men eftersom vi åker till stugan i morgon så kan vi inte klä granen dagen innan julafton. Tror tomten kommer till Viggo ändå!



Morgon med Viggo

Nu på morgonen har jag och Viggo suttit på golvet under en filt och tittat på nyhetsmorgon.

Mysigt värre!

  

Viggo har även haft lite morgongymnastik. Det var något jag stog över den här gången. :)




Finkläder

I dag ska jag och Viggo åka o leta efter lite finkläder till julen. Eftersom vi ska fira jul tre dagar i rad så behövs mer än en uppsättning kläder.
I går hade farmor o farfar köpt finbyxor, vit skjorta och fluga till honom. De hade provat kläderna på honom och tagit kort. Han blev så fin så! 


Sista matchen för året

I dag spelade vi årets sista match mot Lifesavers! Vi hade mycket tur den här gången. Vi var ofta ute o cyklade och var väldigt vilsna. Tur att målisen ibland tar helt omöjliga bollar. Men till slut så vann vi i alla fall matchen med 3-2. Det var verkligen en måste-match och vinsten gjorde att vi kom tvåa eller trea i serien...beroende på hur ett annat lag spelar sin match.
Det var helt otippat innan vi började korpen att det ändå skulle gå såpass bra. Kul såhär i efterhand.

Dagens match var inte en av mina bästa. I slutet på första så kände jag krampkännigar i båda vaderna. Helt skumt var det, jag har nämligen aldrig haft kramp! Jag måste även skylla lite på att jag inte spelat på ett tag på grund av sjukdom. :) Nu har vi inte match förrän i februari, med andra ord är det bara att kämpa på tills dess!


Morgondopp

Efter lite kräkincidenter i sängen på morgonen blev det ett morgondopp!






Trevligt som 17

I går förmiddags drog vi ut till stugan för att hämta julgran. Jag och Viggo stannade hemma med Ninni medans Christian och pappa gick ut i skogen. Vi blev kvar där hela dagen. Det blev även lite planering på ritningarna till huset. Det är bäst att pappa är med som kan det där.

På eftermiddagen tog vi bilen i snöstormen och drog till Västanbäck. Jädrans vad det var snö på vägen, det blåser ju upp när det bara är åkrar runtomkring, men vi tog oss fram till slut.
Där väntade god mat och trevligt sällskap.
Viggo fick även en julklapp från Alma, Siw, Stina o Lars. Den ser ut så här!
Viggo tackar så mycket!


Viggo fick ju även vara uppe lite längre i går kväll och toksomnade i bilen på vägen hem...det var första gången han sov när vi bar upp honom till lägenheten. :) Bums i säng när vi kom in och han somnade om på en gång o sov till sju i morse så vi fick lite sovmorgon kan man säga. :) Så skönt så!
Tack Stina o Lars för en trevlig kväll!


Granen står så grön o grann i stugan

Nu är det äntligen dags! Jag ska klä våran julgran som Christian hämtat hem. Julgransmattan är struken och julgransfoten är på plats, allt är precis som det ska vara med andra ord.

Och nu är den klar! Jag är riktigt nöjd själv måste jag säga.

Voila!


Spegel, spegel på väggen där...

...säg vem som vackrast i världen är!

 




Hoppas på en trevlig kväll!

Jag inte bara hoppas på en trevlig kväll utan jag är faktiskt säker på att det kommer bli en trevlig kväll. För det blir det alltid när man är hemma hos Lars, Stina, Alma o lilla Siw! :)
Så i dag efter julgransfixet drar vi ut till Västanbäck och käkar lite mat och förmodligen kommer det bli en del trevligt prat också!

Viggo får även busa lite med Alma o Siw, det ser han säkert fram emot. Han behöver träffa lite äldre tjejer som lär honom lite om livet!
Ha en trevlig lördag alla mina vänner för det ska jag ha. :)


Ibland är livet konstigt

I går kväll satt jag med Viggo här hemma, den lugnaste kvällen på länge...kunde inte somna förrän vid elva ändå eftersom grannen (som är självaste hyresvärden) förde ett jäkla liv här under! Trött som aset var jag.
I dag mår jag inte bra, känner mig tokbakfull!

Christian. Han var ute i går med jobbet och det blev tydligen en massa dricka. Bland annat Captain Morgan till sent på natten. Han mår minsann jättebra! Ibland är livet bra orättvist!

:)


Två av tre hemma

När Viggo sovit sin middagslur skjutsade jag Christian till Micke och Gunilla. Jag o Viggo följde med in en sväng innan de skulle dra till Örebro. Viggo var lite avvaktande till en början men när Micke tog med honom ut till tvättstugan för att titta på tvättmaskinen så tinade han upp. :)

När jag och Viggo kom hem tog vi det bara lugnt. Vi satt i soffan och mös medan vi tittade på nyheterna på tv4. Det verkade roa Viggo mycket eftersom han skrattade en del. Speciellt åt nån gubbe som hette Borg i efternamn som befann sig i Brüssel. :)
Min härliga fredagsmiddag bestog av två äggmackor och ett glas mjölk. Det var meningen att jag skulle göra en paj, men hur kul är det när man ska äta den helt själv? Inte alls!

Har nu lagt Viggo och väntar på att han ska sluta bubbla där inne och somna. När han slumrat in ska ja titta på Shrek - Nu och för alltid som jag lånat av Olle! Bäst att titta på sånt när jag är själv hemma för Christian är ju ingen filmtittare! Nu ligger gubben där inne i sin säng o bubblar och är så glad så...jag är nöjd med det så länge han inte skriker och är ledsen. Det brukar inte dröja länge innan han somnar när han är på det här humöret...:)

Viggo har även gjort sina första försök till att prata! När vi säger "tack tack" så säger Viggo "ackack". Jag är så stolt över våran lilla kille! 

Badrummet verkar vara Viggos favoritplats att leka på!
  
 

Bjuder på fler bilder på våran skatt!
 


Julgran

I helgen blir det nog att åka o fixa sig en julgran som jag får äran att klä alldeles själv...om jag känner Christian rätt så blir det så. :)


Svart

Nu har jag varit hos frissan! Nyklippt o fin är jag nu. När jag kom hem så färgade jag håret också så nu är jag svart! Skönt med lite förändring. :)
Pappa kom förbi på en kopp kaffe också, det var trevligt med lite besök. Jag fick hjälp med ritningarna till huset också så nu har jag börjat klippa möbler i skalan 1:100, roligt värre!

Nu sitter jag hos Kari o Kent och tittar på när Kari försöker stoppa i Viggo lite mat. Han har börjat matvägra, men bara när det gäller den lagade maten. Allt annat äter han gladeligen. Skumt värre! Men han har ju lite att ta av så han dör nog inte.

I kväll blir det fredagsmys med Viggo, Christian drar ut på julbord. Trevlig helg!


NU

Nu går jag ner och inväntar Rickard som ska komma och hämta mig. Vi ska åka på innebandy! YES!
Den här gången blir det utan Christian för han ska in o mumsa julbord med ett par från jobbet.
Mamma kommer och tar hand om Viggo så länge.
Frid och fröjd.


Snöstorm

Vädret. Det vände verkligen över en natt. I går var det svinkallt och soligt och i dag blåsigt o snöstorm! Jag föredrar lite kallare och kanske inte lika mycket snö som yr o har sig. Jag vill kunna gå ut med Viggo utan att blåsa bort och få snö i ansiktet. Framförallt i Viggos ansikte.

Som vanligt så kommer jag förmodligen trotsa vädret och ge mig ut ändå...stackaren Viggo får hänga med. Vad ska han annars göra, han är ju alldeles för liten för att kunna bestämma själv.


Bowling och bad

Här är resultatet från mina tre serier i bowlingen i lördags...jag är faktiskt rätt nöjd. Hade 119 i snitt. :)


I dag har det varit babysim. Den här gången kom vi i väg. I vanliga fall är det ju på torsdagar men de har utbildningsdag på torsdag och nästa vecka är det ju dagen innan julafton på torsdagen så nu blir det tisdagar de två sista gångerna. Men det är nästan bättre.
Vi fick göra ett dyk som kallades torpeddyket. Hur roligt som helst! Man har barnet framför sig och dyker ner tillsammans...sen skjuter jag fart med fötterna mot kanten och så drar vi.
Viggo verkade gilla det också, men varför skulle han inte det? ;)

Efter lunch tog vi en promenad och inhandlade lite julklappar till Viggo...så roligt!

En suddig bild på Viggo i omklädningsrummet innan badet!


Förlust

Det blev förlust i matchen som spelades i söndags. Vi förlorade med 3-2. Inte mycket att göra åt...och det värsta är att jag blir så nersvös när jag inte är med o spelar. Hua!
Första målet för motsåndarna studsade på en av våra backar och över målvakten och in, surt! Andra målet var en klar fotpass till målskytten men det var inget domaren noterade. Surt det med!

Det bästa av allt på hela helgen det var allt att vi tog med oss älsklingen Viggo hem! Han tyckte nog att det var skönt att komma hem. Han sov en bra stund innan middagen och när vi ätit så åkte jag o Viggo till brorsan. Grattade Olle eftersom jag blev sjuk när det var meningen att vi skulle dit. Vi var där en stund och alla (det var jag, brorsan, Olle, Cajsa, Viggo o hunden) hamnade på köksgolvet. :) Där satt vi och busade med Viggo och Zahra såklart!



It´s time!

I dag är det match igen. Jag ska inte vara med den här gången heller. :( Jag har ju varit magsjuk och är inte helt i toppform, kände även på bowlingen igår kväll att jag blev andfådd...så med tanke på att vi inte ens är fullt lag i dag så överlåter jag matchen till killarna o Camilla!
Men vi har ju kallat in tre starka killar som förstärkning, så det ska nog gå vägen. Hoppas, hoppas!
Helst av allt skulle jag vilja stanna hemma och ta hem Viggo o bara mysa med honom...men Christian tvingar med mig av nån anledning! I och för sig vann vi matchen förra gången när jag var med men inte spelade så kanske...kanske jag ska bli deras maskot i stället! ;)

Återkommer som vanligt med resultat!


Älsklingen

Nu har jag träffat våran älskling! Så underbart...:) Men snart ska jag lämna honom igen...i morgon kommer han hem och då ska han vara hemma lääänge!
Älskar Viggoliten så mycket!


Tävling. Igen.



Tävling igen! Och jag är med. Gå in på www.whopsydaisy.blogg.se för att få reda på hur du kan vara med!


Sakna

Vi pratade precis med Viggo i telefon....han sa"mam" och så pussade han på telefonen när han hörde oss. Gubben då! Han ska sova borta ända till söndag, men i morgon ska vi åka o hälsa på honom innan vi drar på julbord. Saknar honom så!


Magsjuk

I går eftermiddag kände jag ett äckligt illamående, det resulterade i magsjuka! Det är så förbaskat äckligt!
Så i natt har jag legat på soffan för att inte väcka Viggo. Inte skönt! Nu är Christian på jobbet och Viggo är hos farmor. Tur för mig, så jag kan få ligga här o slösurfa och sova hela dagen...

Det här innebär att Viggo missar sitt bad i dag och jag missar innebandyn för typ tredje veckan i rad! Innebanbyn kan jag klara mig utan men det är ju synd om Viggo som inte får bada...som tur är fattar han inte det. ;)


Mitt i veckan!

I måndags kom Hanna och lilla M hit. Viggo tyckte det var superkul att hasa runt efter M mendans hon å andra sidan inte alls var lika förtjust i Viggo. Haha! Vi tog även en lunch på Sveas...Viggo fastnade i barnstolen när vi skulle gå o Hanna fastnade i snön med sina superblöta stövlar och sin cityvagn!

I går åkte jag o Viggo till Örebro för att hämta mina nya glasögon. Sen mötte vi upp Anna för att sedan ta en väldigt kort tur på stan. Upp till Anna i värmen efter o drack lite te och åt fantastiskt goda saffransskorpor!
Viggo var inte helt i form...kräktes mer än vad han brukar och när vi kom hem ville han inte alls äta mat. Och det hör verkligen till ovanligheten! Men sen när det var dags för välling så var det inga problem längre!

I dag har vi varit o storhandlat nu på morgonen. Hur skönt som helst, vi var nästan ensamma där inne. :)
Nu sover skrutten, och sen drar vi till pappa så fort han vaknat!
I kväll blir det att gå till Olle som fyller år i dag!

Lilla M när de var hos oss i somras!


En sån dag!

Ja herre gud vilken dag...vilken baksmälla! Saken blev inte bättre av att jag hade pepparkaksgubbesången på hjärnan heller....det gör det inte lättare att somna om fram på morgonkvisten.
Julfesten var rolig i går. Efter att vi svullat i oss massa mat så tog vi en taxi till O´Learys och fortsatte där. Jag har för mig att det kanske var jag som sa till Christian att "det är klart vi ska med ut nu när vi är barnlediga!" Att han inte stoppade mig, så känns det nu i alla fall. I går kändes det inte så. Då var vi på topp!

Både Christian och jag mådde apdåligt i morse när vi vaknade. Men Christian tvingade upp mig för lite frukost. Sen tog vi beslutet att inte köra bil för att hämta Viggo så det blev först en promenad till Christians föräldrar för att se vad som inhandlats på Ullared. Ett under att vi kom dit alltså, jag mådde så dåligt. Kari kände sig sjuk men när vi kom dit så kändes det bara bättre sa hon. Haha!

Sen hem till mamma och Viggo! Han blev så glad när vi kom, älsklingen! Hos mamma blev vi även bjudna på mat! Det satt inte fel! I dag här hemma har Viggo även visat framfötterna. Vi har gått omkring med honom här och det är hans första försök att gå med en fot framför den andra. Han testade även att resa sig upp mot Christian. Coolt!

Det blir en tidig kväll i kväll! Vi behöver sova! ;)


Julfest

I dag har vi hunnit med att byta batteri på bilen, det var helt dött när Christian kom ut. Tur han gick ut innan eftersom den bilen ska köra oss i kväll! Vi har även varit ute i stugan och hälsat på pappa o Ninni! Kollat till våran lilla stuga har vi ju också gjort såklart...men jag var ju där o skottade snö i veckan så det behövdes inte göra så mycket.
Nu har vi varit och lämnat våran älskling hos mamma som ska vara barnvakt eftersom vi ska på julfest med jobbet. Det ska bli trevligt!

Ha en trevlig lördagkväll allihopa!


Tabellen

Div 2 A S V VS O F FS Gj   Ins (+/-) P
IBK Parkförvaltarna 3 3 0 0 0 0 33 - 1 32 9
IK Bimbo 3 2 0 0 1 0 16 - 7 9 6
Närke Mur & Kakel 3 2 0 0 1 0 11 - 12 -1 6
Elpatrullen 3 1 0 0 2 0 7 - 14 -7 3
FCF 3 0 1 1 2 0 8 - 19 -11 2
Lifesavers 3 0 0 1 2 1 7 - 29 -22 1
                       
                       
Det är vi som är Närke mur & Kakel :)

mormor

I dag tog jag och Viggo en promenad till mormor. Hon gjorde pannkakor till mig. Supergott!
Att hennes pannkakor är så mycket godare än mina...kan det vara för att hon redan har levt ett helt liv och med andra ord gjort hur många pannakakor som helst!?


Ännu en torsdag...

...utan innebandy. Trist, jag börjar bli trött på att inte må bra. Nu är jag snorig o känner mig allmänt konstig. Hoppas på bättring till nästa vecka!
Men jag och Viggo var i alla fall och simmade. I dag var det en rutschkana vid kanten av bassängen...spännande tänkte vi! Det var ju en lätt match för baddaren Viggo! Det var meningen att de skulle ligga på mage med huvudet före och plumsa ner i vattnet...väl där nere skulle de ta tag i tummarna på oss som stog och väntade.
Själva plumsandet gick ju suveränt, men det där med att ta tag i tummarna gick inte så bra så det var bara för mig att fiska upp Viggo. Lika glad som alltid! Han älskar verkligen att simma och bada.

Nu sitter jag här och tittar på Biggest Looser med en tår i ögat. :)


-20

Det är kallt ute i dag! Brr...jag som vill ut när det är så här fint med sol o allt. Men stackars Viggo kommer väl bli alldeles stelfrusen...vi får se. Ska alla fall till Maxi och handla mat.
Sen blir det kanske en liten tur med vagnen.


RSS 2.0