Dagens

I dag blir det ett besök i Kumla hos Jennie o Melvin. Det var verkligen länge sen vi hade en dejt.
Det ser vi fram emot. Väntar bara på att Viggo ska vakna så åker vi!

I kväll blir det även innebandy för mig, första gången sen jag fick reda på att Viggo var på väg. Vilken träningsvärk jag kommer få! Herregud...
Vi får se hur det kommer att gå helt enkelt. :)

Bjuder på en bild på Viggo o Robin!


Och så ett par på busfröt!


Ett tredje försök med Norgebilderna!

Hardis busar med Viggo


Christian o Viggo, Hardis, Sigge o Jan



Sigge med Viggo i knät


Utsikt över fjorden


Krabbfiske blev det!








Makrill fiskade vi också!


Risör



Uppdatering

Christian var ju ledig i går eftersom vi kom hem från Norge i måndags. Så då passade han på att följa med på babysim. Det var ju super för då blev det en del bilder också. Det är ju så roligt med babysim, både jag o Viggo tycker det är det bästa på hela veckan.
Efter simmet i går åkte vi till Christians farmor o farfar. Hans morfar och Robin kom dit också och vid ett åkte vi till Multek för att käka lite lunch. Sigge bjöd. Det blev raggmunk, gott men inte lika gott som mormors!
Efter det fick Christian ta en promenad med Viggo så han fick sova lite, själv tog jag en tur till Ica för en inhandling av lite mat. Vi möttes upp utanför barnvagnsaffären och gick in där för att shoppa lite. Vi kom ut med lite leksaker, ett par tossor, en ny bilbarnstol och en hoppgunga.

Vi provade stolen i dag när jag tog med Viggo till Åsbro för att köpa ägg. Den verkade falla Viggo i smaken för han somnade på vägen hem och det är ju inte långt!
Nu ligger busfröt i sängen o sover. Efter mycket om och men. Han har ju kommit på att om han skriker så kommer vi in. Och när vi kommer så skrattar han högt. Men i dag var jag envis. Jag gick in och stoppade in nappen och gick ut igen så till slut somnade han ändå. Nice!

Dags att skala potatis.

Underbar bild på mina älsklingar när vi var i Norge!


Viggo är påpälsad för en morgonpromenad i kylan!


Viggo i nya stolen!


Bilder från babysimmet igen!

Viggo älskar att simma, så fort vi kom in i simhallen började han skrika! Så roligt. :)

















Det blir en bonusbild på Viggo i sin nya hoppgunga!

Han hoppade o hoppade tills han blev alldeles svettig! :)


Norgeresa och babysim

Här kommer lite bilder från våran resa till Norge.


Resan dit

  

  

Ett besök hos Christians mormor


Våra värdar Hardis o Jan
 

Krabbor och makrill




Risör








Sigge o Viggo




Nu kommer även lite bilder från dagens babysim!
Viggo älskar att simma :)









Vi längtar redan till nästa vecka!




Borta bra men hemma bäst!

Nu har vi kommit hem till Sverige igen. Hur skönt som helst! Men vi har haft det superbra i Norge. Viggo har varit världens bästa bebis. Klagade inte en gång i bilen på vägen dit, och inte hem heller för den delen.

Det kommer en uppdatering senare och bilder såklart!
Ska sova nu.

Natti natt


Norge

I morgon bitti drar familjen Roth/Sohlman till Norge. Vi ses nästa vecka!

Kram!


Finbesök

 Babysim i dag igen. Det var ju ännu roligare än förra veckan. Vi fick prova lite olika grepp och Viggo simmade som sjutton. Förberedde även för ett dyk, men jag tror jag gjorde lite fel för varje gång kom Viggo upp och hostade efter en kallsup. Men lika glad var han för det! :)

På dan kom Emma o Jonas hit och fikade lite. Supertrevligt, som vanligt!
Viggo kom bra överens med dem, som med alla andra!








Soffhäng!












Fest!!

I kväll är det fest på schemat. Vi är redo!

I torsdags var jag hos Michaela och fick håret fixat, på kvällen kom mamma och mormor hit så då hann jag färga håret också. Toppen!
I går kväll blekte vi slingor i Christians hår, det blev också bra. :)
Barnvakten är fixad. Viggo ska sova hos farmor och farfar i natt och sen kommer de hit med honom i morgon igen. Det ska bli både skönt och tråkigt. Kommer längta efter Viggo!

Men vi är REDO! :P


Lite mys

Viggo har haft mysstund...både med Elliot och sin pappa!
Härligt :)





Och så lite morgonbus och mys med pappa!










Mina älsklingar!


Snurr

Nu kanske det har börjat lossna med snurren för Viggo!
I dag mös vi i sängen en stund på eftermiddagen...då vände han över från mage till rygg, inte bara en gång utan tre! Yey!

STOLT MAMMA!


Babysim is the shit!

I morse vaknade Viggo 06.02, helt okej!
Det blev även en tupplur innan det var dags att åka in till Hallsberg och Alléhallen för första babysimmet. Vi var där i god tid tillsammans med de flesta andra. Vi hade en trevlig stund i omklädningsrummet där bebisarna lärde känna varandra genom att sno leksaker, nappar och badbyxor av varandra. Underbart! :)

Det är ju en lyxbassäng med 34 grader i vattnet och även en höj och sänkbar botten. Perfekt.
Viggo började sprattla så fort han kände vattnet vid fötterna, sen var det fina bentag och plask. Vi fick information om hur man ska hålla bebisen i vattnet och sen sjöng vi ett par sånger. Och så råkade ju jag också doppa ner Viggo lite för långt så han fick en kallsup...men det gick ju bra såklart! Lika glad ändå.

Däremot trodde jag han skulle bli lite grinig efteråt eftersom det är jobbigt att bada i 20 minuter! Men han var så glad så! Jag hade med mig mat, välling o frukt för säkerhetsskull men vi hann till och med hem o käka innan John Blund kom!

Annars har det varit en lugn dag i dag!
Nu sover Viggoliten :P

Glömde ju även att berätta om bajskalaset som var här i morse! Viggo fick sitta i babysittern efter morgonvällingen så han inte skulle spy upp allt som han brukar göra när han ligger på magen...han satt där i godan ro och när jag gick förbi kände jag en doft...en doft som betyder byta blöja. Jag tog upp honom och la honom på skötbordet när jag insåg att han hade bajs på foten. Då tittade jag lite nogrannare och insåg igen att det var bajs typ överallt!!! Det blev duschen kan jag säga plus att babysittern fick hoppa ner i tvättmaskinen. Haha!


Händelserik dag!

Kräftfiske i helgen! Det blev en del som vi kokat både i går och i förmiddags. Nu i kväll åkte jag till Kumla och fyllde frysen i lägenheten. :)



Skrev ju i ett tidigare inlägg att Viggo badat, så här sugen är Zahra på badankan och att hoppa i baljan!


Morötter är mums!
  

I går kväll kom även farbror Robin!
Mys...


Nu på kvällen blev det även lite gräva!






Och här kommer även en bild på Viggo såklart!


Bad

I morse badade Viggo i baljan. Zahra hjälpte till! När Viggo började plaska så blev hon intresserad...till slut var hon framme hos Viggo och slickade honom på ryggen, ansiktet o händerna. Det blev en del bus med andra ord och Viggo skrattade högt!

Jag med för den delen. Roligt!


Hund, hund, hund!

I torsdags kom Zahra hit, hon är inte ens ett år, ljushårig, svart nos, bruna ögon, fyra ben och en svans. Med andra ord en hund! Jättesöt hund!

Jag trodde det skulle bli en sömnlös natt för hon kunde inte komma till ro, men till slut så. Men det är ju inte som att ha Elliot som sover sig igenom ALLT! Närå...om man nu mot förmodan skulle behöva gå på toaletten på natten får man passa sig för då har man en liten hund framför fötterna. Hon bokstavligt talat slänger sig framför en och viftar med svansen så det säkert hörs ända till Kumla! Viggo har vaknat minst tre gånger av att hon rumlat runt!

Har man Elliot så tittar han på en som om man är helt dum i huvet när man går upp mitt i natten! Om han ens orkar lyfta på huvet. ;)

Viggo tycker det är festligt att ha en hund här hemma. I alla fall när den springer förbi eller kommer o sniffar på honom lite. När den däremot busar eller skäller så blir han rädd! Just den här hunden kommer löpandes med sin leksak så fort jag gör nåt konstigt ljud för att Viggo ska skratta. Så då är det bara att busa med både hund och barn. :)

I morgon ska Zahra åka hem igen. Lika roligt som att ha henne här lika skönt ska det bli att lämna tillbaka henne! Men hon är välkommen igen!


Zahra


Elliot ;)


Fullspäckad tisdag!

I går var det babysimsinformation. Det verkar superkul, på tisdag drar det igång!
Vi är laddade!

Bvc gick också bra. Viggo har blivit en stor kille!
72,5 cm lång
9110 gram tung

Våran älskling!

Mellan informationen och bvc åkte vi hem till farmor o farfar och åt mat o sov en stund där. Sigge o Kathe var där en sväng också o busade med Viggo.
Efter bvc racade vi hem genom skogen för då kom Anna hit. Anna o Viggo hade fruktansvärt roligt tillsammans! Viggo skrattade så underläppen darrade på honom, såå roligt!

Sen kom Ninni hit o var barnvakt för vi skulle ju på speedway. Han hade somnat innan sju och det kan jag förstå!


Morgonstund har guld i mun

05.00 vaknade Viggo i morse....av att jag nös, typiskt att man inte kan hålla igen!

Jag klev i alla fall upp och böt blöja, la ner honom på golvet för att tända en brasa...ja då har jag väl inte satt på blöjan ordentligt så han har kissat på golvet o filten. :) Byta blöja igen, sen välling efter en del skrik...sen upp igen eftersom han inte ville somna om, han bajsar. Bajs överallt! Han spyr. Spyor överallt! Men han är ändå det bästa som finns!

:P


Måndag, en bra dag för bad!

I dag har jag o Viggo haft ett uppdrag! Att vara hemma hos pappa o Ninni mellan klockan ett o tre för då skulle sotaren komma dit. Och vi lyckades himla bra med det, vi kom dit en aning tidigare för Viggo skulle sova och det gjorde han. Strax innan ett kom sotaren, och hade Viggo kunnat gå så hade han fått hjälp!
Viggo satt i mitt knä och släppte inte den stackaren med blicken.

När vi kom hem så blev det ett bad i den orangea baljan. Det går lättare o lättare för varje gång. Nu hann Viggo knappt ner så började han plaska. Bad är ett måste när man träffat sotaren, man blir ju så smutsig! :)

Senare kom även en fönsterputsare in o pratade. Han skulle till grannen på fredag o var här o rekade lite. Han var inte så bra på att hitta så han kom in till oss o frågade vilket hus som var nr 4 och vi visade. :)

Sen har det ju varit trädgårdsarbete o sen sängen!


Fullspäckad helg

I helgen har vi grejat som sjutton här hemma. Christian har haft hjälp av Robin ute i trädgården att fixa till med kantmarkeringar och jag har haft hjälp av pappa att sätta upp hyllor i lilla rummet. Så nu är gästsängen i Kumla och väntar på att monteras ihop igen, spjälsängen står redo i lilla rummet men den får vänta ett tag till på Viggo.
I går jobbade killarna precis hela dagen, på kvällen var Kari, Kent o morfar Sigge här o grillade. Robin och Elliot sov kvar, så Elliot har legat o snarkat inne hos oss i natt.

I dag fortsatte arbetet där ute, men inte i samma takt som i går. :) Mona o Arne kom förbi och hälsade på och senare på eftermiddagen kom även brorsan, Carina, Olle, Cajsa o hunden hit. Får inte glömma att Kent var här också...han tog hand om Viggo medans jag och Cajsa åkte till Hallsberg för att handla. Hon är så duktig!

Viggo har varit världens bästa unge i helgen. Natten till lördag sov han inte alla bra så i lördags sov han rätt så mycket under dagen. Men det gjorde inte mig så mycket eftersom jag hade lite att plocka med här hemma. När han varit vaken har vi gått ut och tittat på pappa o farbror när de jobbat. :) Det har ju varit underbart höstväder i helgen. Snacka om tur!

Elliot vilar lite


En jobbar, två tittar på


Grannarna är även inblandade :)


Nu är det bara ett draperi som fattas


En bild på Viggo också såklart!


Underbara höstdag!

I dag har väl vädret varit hur bra som helst! Jag o Viggo tog en lååång promenad i dag, sen satt vi på bänken nere vid boden o mös ett bra tag! Annars har vi bara slappat eftersom vi fortfarande inte är riktigt krya.
Mamma kom hit på eftermiddagen och busade med Viggo. Då passade jag på att fixa lite här hemma. Just nu ser det ut som ett bombnedslag här hemma eftersom jag håller på o fixar i lilla rummet så Viggo kan ligga o sova där i vinter när vi är här uppe.

Mamma o Viggo sjunger



Hur ofta får man en kvinna över 50 att ligga på golvet o kräla?



Sängen står nu på altan i väntan på att bli hämtad! :)


Det här är livet!

Eftersom både Viggo o jag är lite snuviga så har vi hållt oss här hemma hela veckan. Vi har varit ute på promenader, suttit i trädgården o tittat på allt möjligt som rör sig och varit inne o myst. Viggo har även hunnit med en o annan tupplur så jag hinner pyssla med annat. Tex att packa ihop allt som ligger under våran gästsäng i lilla rummet. Sängen ryker på lördag för då ska Viggos spjälsäng in där och lite hyllor längs ena väggen. Sen är det bara för mig att sy ett draperi att hänga för. Det blir lite provisoriskt fram till vi ska bygga ut. Det kommer bli bra till Viggo så länge i alla fall!

Nu kommer lite bilder från dagen! :)














RSS 2.0