Melvin, del 2

Melvin om MELVIN:

Melvin tackar, bockar och bugar! =) Han hälsar också att han vill leka med Viggo snart igen!


Svar: Viggo vill leka med Melvin såklart. Vi får styra upp något i helgen kanske?


Bygglov?

Bygglovet är nu ivägskickat, yes vi är på gång! :)


Sista dagen!

I dag är det sista dagen jag är mammaledig (för den här gången). Känns lite tråkigt men ändå bra för då får ju Christian stanna hemma. Han som kör min buss kommer förbi sen vid fem när passet är slut för att hämta mig, jag ska då skjutsa hem honom till Hallsberg för att sen ta hem min buss hit. :) Då ska jag fixa där inne så det blir precis som jag vill ha det med spännband hit o dit. Hehe.

I morse var jag hos frisören! Jag tror jag har hittat en ny frisör...Michaela kommer alltid vara min favoritfrisör men det är ju smidigare att hitta en som klipper (super)bra här i Kumla och jag tror jag gjorde det i dag! Jippie!
Christian har ju varit ledig i dag så vi har varit ute på promenad i omgångar. Först ut var Christian och Viggo, sen mötte jag upp dem och tog över vagnen medans Christian gick hem. Jag fortsatte en stund till så Viggo fick fortsätta sova i vagnen.
Efter lunch blev det en tur till Rusta för att köpa en träningsbänk. Dags att börja lyfta lite vikter!

Snart dags för mig att åka, så bye bye!


MELVIN

Viggo (och resten av familjen) säger ett stort GRATTIS till Melvin som blir 1 år i dag!


Minnet är bra med kort!

Det är helt sjukt vad fort jag glömmer bort saker och ting. Först och främst tänker jag nu på förlossningen...det var inte speciellt roligt och skönt att ligga och ha extremt ont i arton timmar. Jag kan ärligt talat säga att det var extremt jobbigt (och jag kan tänka mig hur jobbigt det var för Christian att sitta bredvid och inte kunna göra nåt). Men då var jag så fokuserad eftersom det ändå skulle bli nåt bra av det i slutändan...och när det verkligen var dags att krysta ut lillbebisen så var jag så himla fokuserad så smärtan försvann liksom. Och så fort han var ute så var ALL SMÄRTA som bortblåst. Men smärtan kom ju delvis tillbaka senare när jag skulle sitta, men det är en annan historia! Haha!

Den andra saken jag kom att tänka på var när vi hälsade på lilla Liam med familj. Min första tanke var att "har Viggo verkligen varit sådär liten?" Nu var ju i och för sig Liam några centimeter kortare och vägde några gram mindre än vad Viggo gjorde men ändå. Viggo har verkligen varit sådär liten och hjälplös, hur skulle han annars kunnat ha kommit ut? ;) Det är otroligt vad fort man glömmer, Viggo är inte ens ett år och ändå har jag redan glömt hur det var. Men såhär när jag pratar (eller skriver) om det kommer ju allt tillbaka såklart. ;) 


Bild från förlossningen...bara 12 timmar kvar innan Viggo kom!
 

Här är han några timmar gammal!


Sikken sötnos

Nu har vi spenderat ett par timmar hemma hos Jenny o Mathias. Gud vilken söt kille de lyckats fixa till...och så liten! :) Viggo har busat som sjutton med storasyster Miranda, men jag tror inte hon var lika road som han.

Nu har vi mellanlandat hemma hos Viggos farfar. Så de två är på övervåningen och vilar middag (jag tror Viggo somnade ovaggad i dag). Christian har gått till sin morfar och ska börja med maten så drar vi dit sen när alla är vakna. :) Själv ska jag lägga mig i soffan och vila tror jag...troligtvis kommer jag somna jag med.


Lördagmorgon

Jag fick sovmorgon i dag, ända till 07.22! Jippie! Viggo däremot vaknade vid sextiden, inte helt otippat!
Dagen är fullspäckad med äventyr. När Viggo sover ska Christian ut o gå och jag som fortfarande inte är helt frisk tänkte ta ett bad.

Sen ska vi hem till familjen Lundberg/Lindqvist för att titta på nya tillskottet Liam. Det ska bli så spännande att få se den lilla kotten! På eftermiddagen ska vi hem till morfar Sigge för att äta komler. För er som aldrig har hört talas om detta är det en norsk traditionell maträtt. Komler är som bollar av potatis och annat gojs, och till det äter man fårkött, kålrot och så har man lite fett uppå det. Jag har smakat men det är ingen favorit och inte är det svärfars favorit heller så vi ska äta annan mat. :)

Till kvällen blir jag och Viggo ensamma då hans pappa ska dricka öl tillsammans med Jansson! Det blir en bok i sängen för min del så fort Viggo somnat.

Ha en bra lördag!


Hej helg!

I morse fick jag sovmorgon...till slut! Viggo slog upp de blå strax innan halv sex i morse. Jag var på väg upp för att hämta honom när Christian sa bredvid mig att klockan bara var halv sex...då la jag mig igen med en suck och tänkte att den där ungen kan väl i alla fall sova till sju!
Men när Christian gick till jobbet så gick vi in o la oss igen....vi sov till klockan åtta, så skönt!

Bild på nöjd Viggo som ÄLSKAR att resa sig mot allt nu för tiden. I kväll fick vi gå in och lägga honom (dock bara två gånger) för han hade rest sig i sängen och stod där inne o pratade och skrattade när han egentligen skulle sova...sötnos!


Sen har dagen gått i busandets tecken, som vanligt! Vi tog en paus i busandet med en promenad och lite vila.
På eftermiddagen kom pappa o Ninni hit. Vi käkade tacos och skrev klart ansökan till bygglovet så det kommer skickas iväg på måndag. Nice!

Här leker Viggo med morfar!


Plask

Snart blir det ett dopp i badkaret för Viggo. Han är skitig och nu är det helg på intågande så då måste han bli ren igen för vi ska ju träffa morfar o Ninni, träffa lille Liam och så är det komlerdags! ;)


JAG VILL

Jag vill bli bättre! Blir tokig på att vara hängig, snorig och ha ont i hvudet. Det fungerar liksom inte när man har en liten Viggo här hemma. Han är faktiskt busig och vill busa...han vill inte mysa lugnt och stilla i sängen en hel dag som jag önskat just nu. Haha!

Vi tog i alla fall en tur till biblioteket och som tur var så kom det en hel skolklass dit så Viggo hade lite o titta på. Jag måste ju ha lite böcker hemma nu när jag börjar jobba för så fort det är lugnt på jobbet så åker en sån upp ur väskan. Vad ska man annars göra?

På eftermiddagen kom farmor Kari och Elliot hit och busade med Viggo. Skönt när jag inte mår så värst. Så nu har Viggo busat av sig och sover förhoppningsvis alldeles snart. På tal om snart så kommer Christian hem från innebandyn. Jag missade den i kväll, trist! Men jag har ju hört att man inte ska träna när man är sjuk så då är det bäst att hålla sig lugn.

Nu ska jag ut till köket o koka ägg till Christian!


Toalettgymnastik

Det blir ett extremt kort inlägg nu för lilla Viggo klänger på mig och är inte helt nöjd. Men här kommer lite bilder från morgonen.








Kyligt

Det är så här härligt kallt ute i dag har jag märkt. I morse när jag klev upp så tittade jag på termometern..den visade -13,7. Härligt!

Det blev tyvärr ingen promenad på eftermiddagen i dag. I stället åkte vi till Björka (eller XL Bygg som det egentligen heter) för att kolla om de hade beslag till byrån i Viggos rum. Men det hade de ju inte som synd var. Lite frisk luft fick vi ju i alla fall.
  Borde inte bakterierna i kroppen försvinna när det är så kallt ute?
Eller är det bara en önskedröm...


Lunch

Det här bestod min lunch av i dag...yoghurt med banan, lite russin och en napp!


Just nu

Just nu ligger jag i sängen med datorn i knät. Jag har ju läst ut boken jag höll på i så jag har inget att göra när Viggo sover. Så det får bli datorn och sen sova för mig också. Just nu orkar jag inte med så mycket mer än så. Det blir i alla fall att åka till Ica o handla mat nån gång efter lunch. Christian skulle jobba över i dag så nån (läs jag) måste ju ta tag i det också. :)

Viggo har varit glad hela morgonen, men här kommer en bild på en arg Viggo. Den är inte tagen i dag!


Nytt

Jag har ju totalt glölmt bort att jag köpt ett nytt smycke till mitt pandora-armband. Det är ju inte så ofta jag köper smycken till det, är ju inte världens billigaste! Men här är det i alla fall.

Framifrån


Från sidan


Om en vecka

Om en vecka börjar jag jobba igen! Trist att jag lyckades bli sjuk sista veckan av mammaledigheten, men det kanske är bättre nu än första veckan på jobbet. Tråkigt att behöva sjukskriva sig första dagen.
Jag och Viggo hade många planer för våran sista vecka tillsammans, men som jag mår nu orkar jag inte med så mycket mer än att hålla honom på bra humör. Han verkar rätt hängig också och sover rätt mycket...precis som jag. Så fort han sover så sover jag. Eller så läser jag. Jag ligger i alla fall i sängen. :)

Jag tror i alla fall att Christian kommer klara det galant att vara hemma med Viggo. Men det blir nog fullt ös. I går kväll stod Viggo helt själv en stund igen så det dröjer nog inte länge förrän han springer runt och då får Christian jaga!

På tal om jobb så lyckades jag hitta mina jobbkläder! Jag vågade knappt ta på mig byxorna men det visade sig att de har blivit alldeles för stora. Trodde nästan det skulle vara tvärtom, men icke! Nöjd jag blev där! :D


I dag har jag...

...önskat att jag kunde ligga i sängen hela dagen och läsa. Men i stället har jag försökt se till så Viggo har haft en så bra dag som möjligt! Vad gör man inte för de små liven? ;)


I dag har Viggo...

...badat badkar, ätit mat själv, sovit, varit ute, skrikit, plaskat med vatten i diskhon, busat med farmor och farfar.

Så himla nöjd när han fick äta själv.


Snorig!


Alltid kul med vatten!



Sjukstuga

Det är en aning svårt att vara hängig och lite halvt sjuk när man har en liten här hemma. Det är ju inte direkt som förr att man bara kunde slöa i soffan framför teven. I stället får jag passa på att sova när Viggo sover och jag har fortfarande turen att han sover två gånger om dagen. Så i dag har jag också sovit två gånger! :) Alltid nåt.

Så här hängig var Christian igår hemma hos mamma.


Det har ju varit en dag full med bus. Viggo börjar mer och mer att ställa sig upp och det medför ju att han ramlar mer också. Men sånt är livet när man är liten och inte har tillräckligt med balans att stå själv. Tack gode gud för nappar! ;)

Badkaret är perfekt att stå vid!


Vårat hjärtegull


Hängig

Jag måste erkänna att i dag har det varit segt. Vi kom inte i säng förrän halv tre i natt och sov iofs till halv tio då Christians farmor ringde och väckte oss...men det var ju ändå dags att gå upp. :)
Drog till stugan en sväng för att kolla till den, åkte även förbi hemma hos Ninni och sa hej. Sen vidare hem till mamma för att äta lite mat och hämta Viggo som sovit där. Åh, vad underbar han är! Det är skönt att få vara ensamma, men det är ännu bättre att ha lillgubben hemma!

Både jag och Viggo är lite hängiga...Viggo hostar och jag är snorig och börjar få ont i kroppen. Håller tummarna att vi inte blir sjuka. Det blir tidigt i säng i kväll, tänkte sova bort förkylningen.

Viggo stod själv (i 5 sekunder ungefär) för första gången i dag! Han stod och höll sig i sin leklåda med ena handen och sen släppte han och stod och vinglade en stund innan han ramlade ner på rumpan! Duktiga killen!


Spelkvällen i bilder!

Jäsiken vad kul det var i går hemma hos Hanna och Henrik! Vi hade ju som sagt spelkväll, det blev Alias och scharader. Superkul! Här kommer lite bilder. :)

Matlagningsdags!


Grabbarna grus!
  

Teambild på Jonas, Widing, Carro, Basse, Simon och Christian!


Jocke, Widing, Hanna, Carro o Jonas


Engman, Simon och jag!


Det kommer en och annan video från kvällen också, men jag måste gå igenom dem och se vad det egentligen är jag filmat, haha!


Bland goda vänner

Snart ska vi gå hem till mamma och lämna Viggo. Han ska nämligen sova där i natt.
Jag och Christian plus ett gäng till ska hem till Hanna och Henrik för att äta lite gott och spela spel, det ska bli superkul!
Men först ska jag och Christian ha lite tid för oss själva. ;)


Fullt upp

Såhär efter frukosten har Christian dragit ut på promenad, Olle sitter och tittar på Avatar (utan text så jag tror inte han förstår så mycket) och jag hamnade här. Som vanligt!

I dag är det fullt upp. När Viggo vaknat ska vi helst vara klara (det innebär att vi ska vara påklädda och färdigpackade) för då ska vi ta Viggo och gå hem till hans farmor o farfar. Kent var lite Viggosugen eftersom han inte träffat honom på ca två veckor. Så först dit och sen efter lunch vidare för att lämna Viggo hos mamma.
Sen är vi barnfria till i morgon. :)

Hoppas Viggo håller sig frisk, han hostade illa i natt...det kom ända från bröstet och lät tjockt! Jag håller tummarna för att han kan hålla sig frisk.


En tjej, tre killar. Dag 2

I morse när Viggo och jag gjort välling så gick vi in i sovrummet. Han var inte glad och skrek men så fort han såg Olle ligga i en extrasäng där inne tvärstannade han och satte sig...vägrade röra sig en millimeter till. Haha! Sen busades det!







I dag är vi ännu tröttare här hemma...Viggo ville inte riktigt sova i natt, han var vaken mellan tolv och två. Kanske berodde det på att grannen hade fest och spelade rätt hög musik och hans kompisar sprang upp o ner i trappuppgången halva natten. Surt. Det ska bli skönt och flytta till ett hus där man inte har nån granne som stör!


Viggo och Olle busar!


En tjej, tre killar

En lagar mat och tre tittar på. Är det rättvist?









Olle kom i alla fall med en klockren kommentar.
"Jag har en undran, varför är det alltid tjejerna som lagar mat?"
KLOCKRENT!


Så sant som det var sagt!

Fia om Bad:

Söt den där lille Viggo. Brås på mor sin



Svar: Jag kan inte mer än att hålla med! ;)


Ollebolle

Jag och Viggo ska gå ut med vagnen en sväng, det är ju så underbart väder! Love it!
Vi ska till Ica (som jag för övrigt är på varenda dag, det känns så i alla fall) och handla lite inför kvällen (godis o sånt) och så ska jag till apoteket en sväng.
Olle kommer och möter mig på Ica. Perfekt!


Bad

Viggo var lite gnällig i morse, då hjälpte det här!






Nattgäst

Olle åkte med oss till innebandyn, han spelade med sina nya skor och det gick ju super. På vägen hem frågade han vad vi skulle göra i helgen och när vi berättat vad vi skulle göra så frågade han om han fick sova hos oss. Och det får han ju såklart, så i morgon kommer han hit och har fredagsmys med oss. :)

Mamma var barnvakt medans vi spelade och det hade gått bra. De hade busat som sjutton och han sov så sött när vi kom hem. :) När mamma hade borstat tänderna på honom och var på väg in i sovrummet så vinkade han som om han visste att vi inte skulle vara där när han somnade, gullungen!


Springa som tusan

I dag är det torsdag och ni som följer bloggen vet då att det är innebandydags! I dag är jag sugen på att spela, jag ska springa o springa så mycket jag orkar. Bäst att ta i lite extra när man ändå är iväg och har chansen. Jag ska däremot försöka hålla mig så långt från Christian som möjligt...jag lyckas alltid få ett stort blåmärke nånstans när jag fightas med honom. ;) Men det kanske kan bero på att vi är exakt lika ENVISA båda två och ingen vill ge sig...men eftersom Christian är större och starkare och fintar bort mig rätt lätt så förlorar jag alltid!
Sånt är livet!


Tack så mycket!

Jag vill passa på att tacka Viggos mormor, morfar med sambo, farmor och farfar och alla andra som känner sig träffade för att ni ALLTID ställer upp och tar hand om Viggo när jag och Christian ska ut på äventyr. För det mesta är äventyret innebandy, men ibland är det ju faktiskt nån fest eller bara ta det lugnt med kompisar! Tack för att NI gör det möjligt. :)


Tiden går så himla fort

Jag tyckte inte det var länge sen vi låg på bb med en nyfödd liten Viggo. Då hade vi ingen aning hur vi skulle ta hand om den lille krabaten, det kändes väldigt skrämmande men samtidigt underbart såklart! "Ska vi verkligen ta hem den här?" Ungefär så kändes det faktiskt!
Men tiden går ju så himla fort. Om drygt en månad fyller Viggo 1 år och det känns nu som om han ALLTID funnits i våran familj, det är helt otroligt!
Jag kom att tänka på det här förut när jag kom in i vardagsrummet och han stod vid bordet och bankade på datorn (tur att den inte var igång), när han sen kravlade in i sovrummet och ställde sig upp vid våran säng, och sen när jag fixade frukost och Viggo stod och kastade ut varenda plastbunke jag har i skåpet. Han kan resa sig upp, krypa och börjar så smått prata. De som inte är med Viggo varje dag kanske inte hör vad han säger men vi märker här hemma att han härmar oss när vi pratar. Vårat underbara barn är snart inte en liten bebis längre!


Badkar

Som de flesta vet ÄLSKAR Viggo att bada och duscha! Här duschar hans pappa och Viggo får inte vara med. :)




Då slutar det såhär...



Ilsken som ett bi

Jag tror han är lite arg!



Vårkänsla

I dag sken det upp fram på dagen, jag fick vårkänslor på en gång! Jag och Viggo tog en promenad i det härliga vädret. :) Han var nog lite trött eftersom han satt helt still i nästan en timme. Duktiga killen!



När vi kom hem måste han ha piggnat till för då tog han hand om tvätten. Raring!

 


Christian

Du har allt.

Utseendet,
den inre kärleken
och ett hjärta
av rent guld.


Världens goaste

Så här såg det ut i går när jag passade på att ha världens längsta mys med Viggo medans vi lagade mat...han ville inte riktigt vakna :)



I dag har vi varit på Ica och handlat. Som vanligt på onsdagar...skönast att fixa det på morgonen så man har det avklarat plus att jag nästan är ensam där vid den tiden. Dagen bjuder inte på så mycket, ska väl ta med Viggo på en promenad tänkte jag...måste ut o röra på mig lite och Viggoliten behöver ju frisk luft!
Nu ska jag fortsätta läsa lite i den bästa boken jag nånsin läst, Shantaram!


Det är tisdag i dag!

I dag har jag och Viggo städat här hemma och bytt lakan i sängarna. Tur att jag har en liten här hemma som hjälper till och inte alls är i vägen. ;)
Det blev en promenad efter lunch och när vi var klara med den så gick vi till Viggos farmor. Hon blev överraskad! Sen kom även morfar Sigge och han blev ännu mer överraskad. :)
Viggo busade som vanligt med sina favoritburkar och träkatterna, alltid lika roliga!

Innan middagen hade vi världens längsta mys...jag o Viggo. När han vaknade så satte vi oss i gungstolen och tog det lugnt tills jag kom på att jag hade potatis på spisen. Det blev såklart lite bråttom in till köket men vi tog med oss filt och gossedjur och fortsatte mysa en stund till på golvet därinne. Det är inte ofta man får Viggo att sitta still så det är bäst att passa på.


Tävling

Jag är med o tävlar om den här!




Natt

Efter det trista inlägget jag kom med tidigare i morse så måste jag antagligen komma med nåt positivt! ;)
Här kommer det! Familjen sov HELA natten, inte en gång behövde vi gå upp till Viggo. För han sussade så sött i sin säng från kväll till morgon. Yes!
Så himla skönt och jag känner mig riktigt utvilad nu. Att det kan vara så skönt att vakna upp på morgonen och inse att man fått sova en hel natt. Vi ska ju inte klaga eftersom Viggo är jätteduktig på att sova på nätterna (ja, på dagarna med för den delen) och har varit det sen han föddes. Han är en stjärna!


Vart tog vintern vägen?

Från snö och fint till blask och trist väder på ett par dagar bara! Nu ska det klagas ordentligt. Helt onödigt med plusgrader och regn...det blir ju bara ishalt på vägarna och blött...som sedan fryser till is igen när det kommer kallare vindar. Höll på att bli dyblöt flera gånger i går när vi var ute och gick. Bilarna (eller förarna) tänker inte på att det är vattenpölar de kör i och som stänker på oss stackare som är ute o går! Jag lyckades ändå komma hem torr trots minst två bilattacker!

Visst, jag längtar efter våren. Värmen, solen och alla knoppar som kommer fram. Men inte än, det är inte dags nu. För då blir det så här, tråkigt och ruggigt ute.
Tur för mig att jag har lille Viggo som förgyller mitt liv, han är mitt allt!

Nu ska vi i alla fall dammsuga, jag och mitt allt! ;)


Anna sur? Nä!!

  Anna om Stenkoll:

Jag är aldrig arg på dig hjärtat :)) Ska bli såå kul när du kommer tillbaka! längtar



Svar:
Jag vet att du aldrig är arg på mig Anna. ;) Jag längtar också såklart även om det kommer bli lite jobbigt att vara ifrån Viggo så mycket. :)


Stenkoll

När jag kom till jobbet så insåg jag rätt fort att de hade stenkoll på att jag skulle börja igen den 1 februari. Typiskt! ;) Närå, det är bra att det är lite ordning. Chefen hade till och med tänkt ringa mig i dag.
Åkte ju dit till lunchen så jag fick träffa en del av alla jobbarkompisar...tyvärr så glömde jag visst säga till Anna att jag skulle komma så hon var arg på mig. ;)

Viggo och jag tog en promenad förut till Christians jobb och hälsade på honom, han ska ju jobba över i kväll så jag vet ju inte om Viggo sover när han kommer hem. Bäst att gå dit då så Christian fick pussa lite på älsklingen.
Nu väntar vi på att mamma ska komma, då ska jag ta ner julgardinerna...sen är ÄNTLIGEN julen borta!


Jobb

Denna måndag ska jag ta med Viggo till mitt jobb. Jag ska dit och kolla upp så de verkligen vet att jag tänkte komma tillbaka den 1 februari. Inte mig emot i och för sig i fall de skulle ha glömt det för jag stannar gärna hemma med Viggo...men det kanske inte blir så bra eftersom det egentligen är Christian som ska vara hemma då. :)

Det här med jobb känns ju sådär...är inte direkt sugen på att vara ifrån Viggo 8 timmar om dan, men vad ska man göra! Som tur är så kommer ju bästa pappan Christian ta hand om lillkillen! Det kommer nog gå super!
Jag får tänka att jag ändå har haft nästan 11 månader tillsammans med älsklingen.


Inventering

Viggo har haft inventering i strumplådan!



Pallen han fick av pappa o Ninni när vi var där förut!


Inställt!

Var peppad på att träna i dag, men där bedrog jag mig. När mamma och jag halkat dit så hängde det en stor lapp att det var inställt i dag och även nästa söndag. Trist.
Mamma hängde med hem hit för att hälsa på Viggo, själv körde jag lite styrka i Viggos rum medans han lekte med mamma. :)


Shantaram

Hmmm....det har börjat regna ute, inte alls i min smak. Än är det fortfarande vinter och då får det gärna vara snö ute och inte en massa blask o is som gör att man inte kan vara ute! Jag vet att ni kanske tänker att man visst kan vara ute, bara man har ordentliga kläder. ;) Jag menar mest att man halkar omkring som bambi på hal is, we don´t like it!

I dag åker vi upp till stugan o kollar till den plus att vi åker till pappa o Ninni också, som vi gör nästan varje söndag. :) Det är säkert snorhalt på vägen genom skogen, men vi ska nog ta oss fram ändå.
Nu är Christian ute o går och liten sover (om han inte vaknar av den där jäkla traktorn som åker fram o tillbaka här utanför) och jag ska göra mig i ordning och sen läsa en stund. Jag håller på i en bok som heter "Shantaram", den är hur bra som helst! Hörde om den på radion för jättelänge sen och tänkte att den vill jag läsa. Sen glömde jag bort det såklart....och när vi kom hem till Pia o Jonas vid nyår så stog den i deras bokhylla och väntade. :)

I kväll är det aerobics som gäller, ska bli skönt att få röra på sig igen!


Viggo o Melvin


Nu är det helg!

Hela familjen åkte till Ikea och strosade runt lite tidigare i dag, som tänkt! Det var riktigt trevligt att komma ut o titta på folk. Det blev en bit mat också och Viggo åt som aldrig förr!

Senare kom även Melvin, Jennie och Robert hit på lite fika och bus. Riktigt kul och Viggo stormtrivdes!
I början var de lite avvaktande och lekte mest på varsitt håll, men när det var dags för Melvin att åka hem så kom de igång! Det måste bli oftare!
Rickard kom på besök också så han o Viggo dansade o sjöng i soffan tillsammans med Melvin o Robert! :)





Under kvällen lärde sig även Viggo att stoppa i de runda trägrejerna i det runda hålet, yay!


Nu har vi ätit...jag, Christian o Rickard och nu sitter vi i soffan o degar. Viggo somnade som en stock efter dagens aktiviteter, det kommer nog jag okcså göra. ;)


4 dagar

4 dagar sen jag i princip lovade att jag skulle köra styrka och/eller promenad varje dag plus innebandyn och aerobics. Än så länge har jag hållit mitt löfte! :)


God morgon!

I morse mös vi i sängen hela familjen. Snart är det dags för frukost och dagens planer är att ta en sväng till Ikea och kanske äta lite mat där. Senare i eftermiddag blir det en träff med Jennie och Melvin. Det ska bli trevligt! 
Nu lite bilder på en koncentrerad Viggo och även en liten video när han läser bok. :) 

  


Playdate

Vid elvatiden klädde jag och Viggo på oss vinterkläderna och tog en promenad bort till Anna och Agnes. Hon höll på att fixa lunch, så jag och Viggo fick mat där...trevligt värre! Sen busade Viggo och Agnes, kanske mest på varsitt håll, men de höll sig åtminstone i samma rum. :)





När vi kom hem slappade vi en stund och senare kom Cajsa hit. När Christian kom hem så drog jag o Cajsa till Marieberg. Jag gjorde några fynd minsann. Bland annat detta armband för 12 kr. :) Det blev ett till Cajsa också, haha!



Nu sitter vi i soffan o kollar Let´s dance.


Uppdatering 22:00
Let´s dance är rätt tråkigt egentligen...


Marieberg galleria

I dag ska jag och Cajsa ta en tur till marieberg. Jag hoppas att jag kan hitta några snygga leggings eller tights...det kanske är samma sak? Bättre att ha med Cajsa än Christian för han är inte så mycket till hjälp när jag ska handla kläder! Håll tummarna att jag hittar nåt snyggt!


Granen är ute

Christian släpade granen fram till torget där det stog en sopbil mellan kl 14 o 18 i kväll. Det var han som fick bära hundhuvudet. Själv hämtade jag upp honom med bilen och sen vidare mot innebandyn!
Jag kastade ju i alla fall ner granen från balkongen! ;)


Fullt ös

I morse fick jag sovmorgon, igen! Viggo vaknade vid femtaget och då tänkte jag att det var kört. Men icke! 7.40 slog han upp de blå.
Efter frukosten så tog vi en promenad till Ica för att handla sånt jag glömde i går. Sen hem och vila lite innan vi drog o badade. Jag försökte först få med mig Robert o Melvin, men Melvin skulle vara hos mormor på eftermiddagen så det gick inte. Sen försökte jag med Anna o Agnes men de dansade ut julen. Det blir fler gånger.
Viggo och jag klarar oss rätt bra själva i bassängen, han sprattlar, simmar o plaskar precis som förra gången. :) Nu ligger liten och sover och jag skulle behöva göra det med känns det som men det hinns inte med...för snart är det dags att åka på innebandy.

Den här synen mötte mig förut när jag klev in i vårat sovrum.

 

Och nu en liten film för att verkligen visa hur duktig han är! ;)


Granen ska ut!

I dag åker granen ut! Den har stått utan kulor och ljus i flera dagar nu och väntat på att få komma ut...i dag sker det! För det första är det ju tradition att dansa ut julen just i dag och för det andra så kan man visst lämna granen på torget i Kumla just i dag. Låter som en idé. :)


Det börjar ta fart

Som de flesta vet så kommer ju familjen Roth/Sohlman såsmåningom flytta ut på landet...närmare bestämt till Tisarbaden. Men först lite ombyggnation och annat som måste fixas innan vi kan flytta. Eller det är rätt så mycket egentligen som ska fixas.

Min snälla pappa har fixat med ritningar och håller på att ringa Askersunds kommun för att prata lite med dem om bygglov och annat. Vi är på god väg och det känns super!
Jag längtar tills vi kommer ifrån lägenheten. :)

Det är helt sjukt...vi ska flytta till Askersunds kommun. Det kunde man aldrig tänka sig att det skulle hända, men snart händer det!


Badfritt

Det blev inget bad i dag, Viggo somnade så fort vi kom hem från farmor...vaknade iofs en timma senare men somnade sen om i min famn medans vi satt i gungstolen. Så efter en stund la jag ner honom i sängen igen men han vaknade när Christian kom hem från jobbet. Det blev i alla fall för sent för att åka till Hallsberg.
Vi har busat järnet i Viggos rum, hela familjen! Viggo har övat sig på att ställa sig upp och så har vi pussats!


Morgonbestyr

I natt har Viggo sovit oroligt och vaknat flera gånger. Själv har jag kännt av huvudvärken varje gång jag vaknat, så vid tre så tog jag in liten till oss. Det tog ett tag innan han somnade om hos oss men till slut så! Vaknade vid halv sju trots att Christians väckarklocka ringde en stund innan.

Morgonen började med välling och mys i sängen, sen vidare in i köket.












När köksbestyren var klara så åkte vi till Maxi och handlade...som vanligt hängde vi på låset men det är ju så skönt att vara där tidigt för det är inte en kotte där vid den tiden. Just i dag åkte vi o morgonhandlade för att vi skulle ta en tripp till Hallsberg o bada efter lunch. Men så blev det inte för lilla bassängen var inte öppen för allmänheten den tiden vi skulle dit. Så i stället tog vi en promenad hem till Kari och hälsade på.

Nu sitter jag i soffan och degar medans Viggo sover eftermiddag. Om Viggo vaknar skapligt blir det bad senare i dag! :)


Gammelfarmor o gammelfarfar

Efter lunchen så gick jag och Viggo ut. Vi tog en promenad hem till Viggos farmor, hon var hemma men skulle strax åka till frissan. Så vi gick vidare hem till gammelfarmor och gammelfarfar. Väl där så tog Mona över och traskade runt med Viggo, han blir så nöjd så! Jag själv höll på att dö av trötthet, den kom som ett slag på käften. Knappt jag orkade ta oss hem sen.
När vi väl kom hem slocknade både jag och Viggo...vi sov nästan två timmar. Välbehövligt för min del eftersom huvudvärken inte släppt på hela dagen. :(

Viggo dricker vatten ur skopan.


Ska bli stark ;)

Vaknade med en fruktansvärd huvudvärk i morse, men det finns ju huvudvärkstabletter...det är nästan ett måste om jag ska orka med att busa med Viggo. Nu sover han och jag ska snart lägga mig i soffan med en bra bok.

Jag har precis kört lite hemmaträning, styrka med min kropp som tyngd...o det är inte lite det! ;)
Vi har ju även fixat fram våra hantlar så det blev lite träning med dem också. Skönt efteråt, men tråkigt när man håller på. Min plan är att jag ska köra innebandy på torsdagar, aerobics på söndagar och resterande dagar blir det promenad och/eller styrka här hemma. Det är väl en helt okej plan, eller vad tycker ni?
Det finns ju inte lika mycket tid för träning numera sen Viggo kom till världen. Det är ju så mycket annat som ska göras på kvällarna när Christian kommer hem från jobbet (och snart när jag kommer hem från jobbet).

Morgonens bild på Viggo som lyckats tränga sin in mellan köksbordet och väggen plus att han kräktes på vägen också. :D 


Rensa, del 3!

Jag fick lite hjälp av Viggo, underbara unge! :)


Rensa, del 2!

I dag fortsätter rensningen av kartongerna på vinden. Så fort Christian kommer hem från jobbet så lyfter jag ner några kartonger, då är det dags att sortera och gå igenom. Alltid lika kul. Det värsta är att man kan lätt fastna i nåt gammalt fotoalbum eller nåt sånt...det tar oftast längre tid än vad man tänkt sig.
Men min plan är att det ska vara klart innan vi flyttar till stugan, då har vi tillräckligt med saker att pyssla med! :)


Bilden är lånad från google


Kan själv!


Blåsväder

Jag och Viggo tog som sagt en promenad innan bvc. Herregud! Jag tänker inte gå en meter utanför dörren något mer i dag! På vägen hem höll vi på att blåsa bort och jag höll på att ramla omkull för varje steg jag tog! Jesus!
Okej om våren tänker komma rätt tidigt, men då kan den ju se till så att gatorna blir snö och isfria, det här är ju helt galet.

Som sagt, vi var ju hos Irene på bvc i dag. Viggo var en glad prick hela tiden och Irene skulle försöka få honom att slå två träklossar mot varandra men han tog den ena och satte in i munnen och den andra kastade han så fort hon gav den till honom. Jag har ju sett honom slå saker mot varandra här hemma men det ville han inte visa Irene att han kunde!
Han hade växt hela tre centimeter och är nu 79 cm lång och väger 11,35 kg. Det är en stor liten 10-månaderskille vi har! :)


BVC

I dag är det dags för bvc. Det var ju två månader sen sist så det ska bli spännande att se vad som hänt med lillkillen! Först blir det en promenad så han får sova lite i vagnen, eller det blir nog mer halka omkring för min del. Snorhalt nu när det varit plusgrader o regnat!
Återkommer med resultatet senare. :)


Aerobics

Nu drar jag på aerobics!
Jävlar vad jag ska kämpa, svetten ska spruta! :)

See you!


Lek

Viggo och jag hann inte med så mycket lek innan farsan kom hem. Men lite i alla fall...
Christian hade med sig sin gamla hantel som legat i Cederbergs garage, den försökte Viggo lyfta, den blev kvar på samma plats som innan. :)



Lek

 


Rensa!

Jag fick ett ryck förut! Vi har FULLT med kartonger uppe på vinden med en massa skit som vi sparat..."man vet aldrig när det kan användas". Men i dag rök det, i alla fall en del av det!
Jag slet ner sju kartonger till lägenheten och började rensa. Det blev till slut tre kartonger att flytta tillbaka till vinden och tre att skicka med Kari på loppis!
Mamma kom en sväng och kollade igenom mina gamla cd-skivor, det blev en bunt att ta med hem. Resten ryker. :)

Jag har även sparat en hel skokartong med gamla brev, innan mobiltelefon och internet hade jag brevvänner i stället. Hittade ett löst brev längst upp, läste det och jag höll på att skratta ihjäl mig! Det var från Jenny Lundberg, första året på gymnasiet när hon var iväg på semester i Varberg. Hur kul som helst att läsa ju! :)
Brorsan kom förbi med hunden, de hade varit ute o gått i halkan...så duktiga så! Båda han och mamma stannade på kaffe, trevligt!

Viggo var såklart med också o fixade!


Söndagmorgon

Den här morgonen har varit precis som alla andra egentligen, Viggo vaknar vid sex-halv sju, lite välling o sen bus i sängen. Frukost vid halv nio med hela familjen. Nu sover Viggo sin förmiddagslur och Christian är i Hällabrottet och hjälper Cederberg med bilen. Själv har jag nån konstig huvudvärk, ska snart lägga mig i sängen o läsa lite!

Viggo har sovit precis hela natten, som han gjort de tre eller fyra senaste nätterna också. Vi är väldigt nöjda över det, så himla skönt och vakna på morgonen och inse att man inte varit uppe något under natten. I bland har det ju hänt att nån av oss får gå in och stoppa in nappen...men det är ju en petitess!
Sen i torsdagskväll har han också somnat för sig själv, också skönt. Speciellt efter onsdagskvällens dust med Viggo. Då vägrade han somna och bara låg där inne och skrattade, pratade och snurrade runt. Det tog väl nästan en timme innan han somnade och det är rekord när det gäller honom som alltid annars har väldigt lätt för att somna på kvällarna.

Nu blir det även sängen för mig med! Måste vara laddad inför kvällens aerobicspass! :)


Kvällen i bilder

Kvällen hos farmor och farfar i bilder!

 
Promenader o katter är roligt att pyssla med.
   

Farmor hade fixat en egen liten efterrätt till lillen :)


"Viggostyle"

  

Stackars Yngve som får sitta i skåpet...


Roliga burkar
 


Uppe med tuppen

Gårdagskvällen med Simon var väldigt trevlig, och lugn! Killarna satt och tittade på gammal speedway och jag satt här och pulade med bloggen. :)

I morse vaknade jag halv sju av att Viggo låg o pratade inne hos sig. Jag bestämde mig direkt för att ta en promenad innan frukost. Fixade välling till Viggo, sen lämnade jag mina killar i sängen och gick ut i kylan. Folktomt var det, tror jag mötte tre människor...alla med hundar! Jaja, skönt att man varit ute i alla fall. Nu sover Viggo och Christian är ute en sväng. Synd bara att han inte hann ut innan snön kom, för när jag nu tittar ut ser jag att det snöar! :)

Snart kommer mamma och Arnold hit på lite fika, senare drar vi till svärföräldrarna på lite mat. Det kommer bli en trevlig lördag!

Christian skaffade facebook i går, han som sagt att han aldrig skulle göra det! ;)


Förresten! Tack Hanna för tipset om hur jag skulle fixa bloggen. :)


Söt!

Här kommer ett par bilder på en lat liten unge. ;) Kan man inte gå med vagnen så får man sitta i när farfar kör. 




Sovmorgon deluxe!

I morse fick vi sovmorgon trots att Viggo vaknade klockan sex som varje morgon. Efter vällingen valde den lille krabaten att somna om...ända till halv nio! Superskönt och välbehövligt!

Efter frukosten drog vi upp till stugan för att skotta snö, men först en fika hos pappa o Ninni. Viggo fick vara kvar där medans vi drog till vårat o skottade. När vi kom tillbaka så hade han visst lärt sig att krypa upp och ner för de två trappsteg de har mellan kök och vardagsrum. Duktiga Viggo!

Lite senare kommer Simon hit, det var ett tag sen vi träffade honom. Det ska bli trevligt! :)


Nu får det räcka

Klockan är kvart över elva, sjukt att jag fortfarande sitter här vid datorn. Jag brukar absolut inte sitta uppe helt själv, speciellt inte vid den här tiden. Christian var supertrött efter innebandyn så han gick o la sig ganska tidigt. Själv har jag suttit här vid datorn ett tag och pysslat med nya bloggdesignen. Om jag får säga det själv så tycker jag att den blev himla bra...i alla fall för att vara första gången!
Det värsta är att jag är ju lite av en perfektionist så jag skulle kunna sitta här o pyssla hur länge som helst...men det är ju en dag i morgon också. Förmodligen kommer det ändringar med tidens gång. Jag är inte helt nöjd med textens utseende, men jag kommer fixa det så jag blir helt nöjd!

Nu säger jag god natt!


Tonight!

I kväll blir det innebandy, ska bli väldigt skönt att få röra på sig igen. Och på söndag startar aerobicspassen igen...super!
MEN.
Först ska vi hem till Kristina och Anders Cederberg för att äta kalkon.


Simma, simma i en simbassäng

Nu har vi precis kommit hem från badet. Vi tänkte som nästan alla andra att vi skulle åka o bada i dag. Det var massor med barn i lilla bassängen! De hade även höjt botten så bassängen var bara 80 cm djup...lite jobbigt för oss längre människor. Inte för att jag är lång men jag är i alla fall längre en ett barn. :)
Viggo tyckte att det var precis lika kul som alltid! Han plaskade, dök, simmade och allt vad man nu kan göra i vatten. Det var ju ännu roligare nu eftersom pappa Christian var med o badade också!
Han älskart!

Snart kommer svärföräldrarna hit på lite mat, dags att fixa lite!


Traktorer o lastbilar

Viggo o jag har varit på Ica och storhandlat i dag, Viggo tycker nog att det är hundra gånger roligare än jag. Han gapar o skrattar och pratar med folk. I dag träffade vi Birgitta där så de busade en stund innan vi åkte hemåt.
När vi kom hem så började jag packa upp allt vi handlat och plötsligt ser jag Viggo under bordet!

  

 

Det snöar som sjutton igen, det innebär att här utanför så grejar Kumla Kommun med att ta bort snövallarna längs vägen. Två traktorer och två lastbilar har hållit på här ute en bra stund i dag på eftermiddagen och vi (jag o Viggo) har stått i fönstret och tittat. Viggo i extas, han bara älskar traktorer och lastbilar...ja, allt som brummar!


Bökigt värre!

Vad gör man inte för en burk djungeldessert? ;)


Tandabissingar

Det är tänder på gång här hemma, det betyder att vi har en väldigt gnällig lillkille! Jag förstår att det inte är speciellt skönt att det ska ploppa fram tänder, men det är fruktansvärt jobbigt att höra på detta gnäll hela dagarna. På förmiddagen blev det i alla fall en tupplur för oss båda, jag orkade bara inte hålla ögonen öppna. Inte Viggo heller verkade det som, han sov i nästan två timmar! Senare tog vi en promenad och sen vidare till Christians jobb och hälsade på för att han skulle tänka på något annat. Han gillar Christians jobbarkompisar och bilarna är inte så tråkiga dem heller. När vi är någon annanstans än hemma så visar han ju självklart upp sin allra bästa sida! :) Så även när vi är på väg ut, speciellt eftersom han allra bästa vän Yngve är med! :D

På väg ut


Morfar
kom och hälsade på en snabbis på eftermiddagen. Han hade med sig vårat nya kök i pappersform. Det kommer bli superbra det där! Han tog även med sig Viggo på en promenad i lägenheten, det är skönt med lite avlastning ibland. När Christian kom hem från jobbet så hade Viggo precis vaknat så killarna mös lite i gungstolen.



Bjuder på två vinterbilder från Tisaren i julas! 



Lek med gaffel vs pottträning





VS




2011

Jag och Viggo bestämde oss för att åka ut till Mossby lite tidigare än vad som var tänkt från början. Men först tog vi oss ett bad tillsammans med skum o allt!

Viggo efter badet


Vi kom ut till Mossby vid ett-tiden, hade jag kommit lite tidigare så hade jag varit ensam där ute...grabbarna hade precis kommit dit med fyrhjuling o allt vad det nu var!
Det blev lite glögg när Pia kom hem från stallet och lite matlagning. Vid fem åkte jag o Pia till stallet för att ta in hästarna, guuud vad gott det luktade! Fick även ta in ett par hästar, underbart!

Vid sex-tiden kom Tina, Anna-Karin och  Pias pappa. Alla var samlade. Det blev middag och hemmagjord glass till efterrätt, det var supergott! Lite spel och väntan på tolvslaget. När 2011 väl var här så var det som om luften gick ur oss allihopa, sega o trötta! Men vi höll i en stund till såklart. :) Var det bara vi som hade storm och ösregn vid tolvslaget? Det gick inte ens att smälla raketer! Stackars Amadeus. :(

2011 startade tidigare än önskat för min del...vaknade 06.16 av att Viggo låg o pysslade i sin säng, tog upp honom till mig i hopp om att han skulle somna om...men icke! Det var bara o fixa till välling och så var buset i full gång! Men jag skulle ju följa med Pia o ta ut hästarna så det var ju ändå dags för mig att gå upp. Underbart med hästar, jag har även bjudit in mig själv på en ridtur. Vi får se om det blir av, hoppas det i alla fall!
Efter frukosten gick vi ut o eldade lite hö o halm på gärdet. Viggo sov i vagnen och Amadeus smällde sina smällare som blev kvar sen gårdagen.

Amadeus


Vid två var vi hemma i lägenheten igen. Viggo somnade och jag o Christian slöade i soffan framför Tre Kronor. Sen blev det den vanliga pizzan, som alltid på nyårsdagen. Man skulle kunna säga att det är tradition hos familjen Roth/Sohlman. Vi kanske inte är den enda familjen i Sverige med den traditionen...

Nu sover lillgubben och vi ligger inte långt efter. Lite slitna och trötta, men det är ju som det ska vara...eller hur!?




Tyvärr blev det inga bilder från nyårsafton eftersom kamerabatteriet inte laddade som det skulle...:(


RSS 2.0